SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ AKADEMİK YILA  OYUNCULUK BÖLÜMÜ  İLE EĞİTİM YILINI AÇIYOR
16 Haziran 2017 – 14:52 | Yorum Yok

Kuruluşundan bu yana önceliği hep çağdaşlıktan,  sanat ve kültürden yana olan Doğuş Üniversitesi yeni Eğitim -Öğretim yılında  fakültemiz bünyesinde yetenekli gençlerimize yeni ufuklar açıyor.  Mevcut bölümlerimize  ilaveten  Oyunculuk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Tekstil Bölümleri …

Ana Sayfa » Endüstri Ürünleri Tasarımı

Anadolu Antik Cam Araştırmaları Sempozyumu

Gönderen: Tarih: 23 Temmuz 2010 – 09:25Yorum Yok

Başkent Üniversitesi,Güzel Sanatlar,Tasarım ve Mimarlık Fakültesi,Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi tarafından Muğla’nın Kaunos antik kentindeki Kazı Evinde 17-21 Haziran 2010 tarihlerinde  Anadolu Antik Cam Araştırmaları Sempozyumu düzenlendi.

Söz konusu sempozyuma ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinden hocalar ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Kayseri Müzesi, Çorum Müzesi ve Uşak Arkeoloji Müzesinden uzmanlar, ayrıca New York Metropolitan müzesinden  bir araştırmacı katılımda bulundu.

Bu sempozyumda, Kaunos, Stratonikeia-Akdağ Nekropolü Arykanda, Silifke Pazarkaşı, İstanbul Marmaray-Yenikapı , Tarsus Roma Hamamı, Yumuktepe Höyüğü, Kuşadası, Kadıkalesi/Anaia , Elaiussa Sebaste –Ayaş, Alanya kazılarında gün ışığına çıkarılan cam malzemeler ile Çorum Müzesi, Uşak Arkeoloji Müzesi, Kayseri Müzesi, New York Metropolitan Müzesi- Cesnola Koleksiyonunda bulunan cam eserler üzerinde yapılan çalışmalar anlatıldı. Bu camların hammaddeleri, üretim şekilleri, bezeme  biçimleri, tarihlendirilmeleri, ticareti ve endüstrileri konusundaki bilinmeyen noktalar tartışıldı.

Doğuş Üniversitesi,Sanat ve Tasarım Fakültesi,Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Başkanı  Doç.Dr.Üzlifat Özgümüş’ün sempozyumda sunduğu “Yeni Cami Hünkar Kasrı Renkli Camları” konulu bildirisi büyük beğeni topladı.