Doğuş Üniversitesi, Sahne ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doc. Tolga İskit 2016-2017 sezonunda Yolcu Tiyatro ekibiyle Joko’nun Doğum Günü adlı oyunda oynadığı Joko karakteriyle büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’ nin saygın tiyatro ödüllerinden ve bu yıl 26. düzenlenen Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü’ne layık görüldü. Yoğun fiziksel performans gerektiren oyunda, Yrd. Doç. Tolga İskit, oyunculuk sanatında beden kullanımına yönelik örnek teşkil edecek bir performans sergiledi. Aynı zamanda karakterin dönüşüm çizgisini fiziksel tiyatro estetiğinin olanaklarıyla tutarlı bir biçimde ortaya koydu.

Screen Shot 2017-10-11 at 11.25.56 AM

Oyundan bahsedecek olursak, Joko’nun Doğum Günü; sistemin insan bedenini ve aklını kontrol altına alma hırsını, ezen-ezilen ilişkisi üzerinden absürd bir anlatım biçimi ile su deposunda işçi olarak çalışan Joko’nun başından geçenleri anlatmaktadır. Oyun; Joko’nun başkalarını sırtında taşımayı kabul etmesiyle başlayan benliğini kaybetme hikayesini acı çekme ve çektirme ekseninde ortaya koymaktadır. Oyun, 12, 13, 20, 26, 30 Ekim’ de İstanbul’ un önde gelen tiyatrolarında sahnelenmeye devam ediyor.

Screen Shot 2017-10-11 at 11.26.08 AM

Screen Shot 2017-10-11 at 11.26.47 AM

Yrd. Doç. Tolga İskit, 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Tiyatro Anadolu, İzmit Şehir Tiyatroları, İkinci Kat, tiyatrolarında oyuncu olarak görev aldı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Tiyatro bölümünde sanatta yeterliğini tamamladı. Ses ve oyunculuk üzerine Gri Sahne bünyesinde atölye çalışmaları düzenledi. Beykent Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi’nde oyunculuk dersleri verdi. Halen Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Screen Shot 2017-10-11 at 11.26.31 AM