Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.

çanakkale panoraması 3

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli Kurtuluş Savaşı, Kuvayi Milliye, Çanakkale Savaşı efsanelerinden oluşan resimli kitabın öğrenciler tarafından yeniden yorumlanarak düzenledikleri sergi ile açıldı. Kitabı resimleyen Aydın Erkmen, Kadıköy Kaymakamı, Okul Müdürü Recep Tutal, milli eğitim müdürleri, çeşitli ilkokullardan gelen okul müdürleri, Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri açılışa katıldılar, öğrenciler eserleri hakkında bilgi verdiler. Dekan Prof. Nazan Erkmen “18 Martın Önemi” başlıklı konferansı vererek, 18 Mart’ı resimleyen sanatçıların eserlerini sundu, tablolar hakkında bilgi verdi. Aydın Erkmen ise tarihimize ait gerçekleştirdiği belgesel savaş resimlemelerinde bir sanatçının nelere dikkat etmesi ve yöntemler üzerinde öğrencilere bilgi verdi.