Albertina Üniversitesi ile İllüstrasyon Çalıştayı Yapıldı
19 Temmuz 2017 – 11:31 | Yorum Yok

GRAFİK BÖLÜMÜ ALBERTİNA ÜNİVERSİTESİ GRAFİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. DANİELE GAY İLE ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

Accademia di belle di arti Albertina, Torino  Üniversitesi Grafik Bölümü öğretim üyesi ünlü …

Ana Sayfa » Resim, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Alman Sanatçı Andreas Schwarzkopf D.Ü. Sanat Galerisinde “POWERPLAY” isimli sergisini açtı.

Gönderen: Tarih: 23 Şubat 2010 – 10:06Yorum Yok

“İstanbul’daki izlenimlerim, bir mozaik gibi çok farklı renk ve özellikteki insan ve yapıların alışılmamış bir şekilde bütünlük oluşturmasından meydana geldi ve resimlerimde çok etkili oldu. Daha önceki çalışmalarımda görülen bütünlük içindeki kültürel ve yapısal figürlerin aksine İstanbul’un bu farklı yönü resimdeki çözümlemelerime yansıdı ve farklılıkların oluşturduğu birleşim kendi içinde farklılıkların bütünlüğü haline geldi.

İstanbul’daki görünümlerin belli bir stil veya geleneğe bağlı olmadan her birinin kendine özgü oluşu ve buna rağmen genel çerçevede aslında garipsenecek bir bütünlük oluşturması tamamen İstanbul’a özgü bir renkliliği göstermekte. Şehir içindeki insan, hayvan ve yaşam mekânlarına yansıyan farklılıklar ve bu farklılıkların kendi içindeki iktidar çatışmaları “POWERPLAY” konseptini oluşturdu. Dolayısıyla bu sergi bir kültürden başka bir kültüre bakarken hissedilen izlenimleri aktarmaktadır. Çalışmanın akışına gelince günlük rutinde izlediğim yol; sabah erken saatlerde Bakırköy, Beyoğlu, Tarlabaşı, Taksim yani Pera, Şişli, Beşiktaş, Eminönü, Eyüp, Üsküdar gibi semtlerde gözlemler yapıp öğleden sonraları bu gözlemlerin eskiz ve krokilere aktarılmasından oluştu. Bu sergiyi oluşturan eserler yaklaşık iki ay gibi bir sürede ortaya çıktı. Benim gözümden İstanbul şehri ve şehir içinde yaşanan güç oyunları çizgilerimle çalışmalarıma aktarıldı.”

Andreas Schwarzkopf