Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Endüstri Ürünleri Tasarımı

Üniversite Sanayi İşbirliği

Gönderen: Tarih: 14 Aralık 2012 – 08:55Yorum Yok

Doğuş Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ile VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. ve T.C. ortak üniversite sanayi işbirliği öğrenci projesi  başladı

VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. ve T.C. Doğuş Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü arasında 2012-2013 Güz dönemi içinde altı haftalık proje geliştirme sürecini kapsayan ‘Endüstri Destekli Proje’ işbirliği başlatılmıştır. Proje “Tasarımla Sürdürebilirlik ve Enerji Verimliliği” ana teması ile anahtar ve priz ürünlerin tasarımını kapsamaktadır.

Projenin amaç ve çıktıları;

• Üniversite- Sanayi  işbirliği kapsamında yapılabilecek ortak çalışmalara zemin hazırlamak,
  • Endüstri alanında çalışabilecek nitelikli gençlerin endüstri ürünleri tasarımcısı olma yolunda atacakları adımlara katkı sağlamak,
  • Genç endüstri ürünleri tasarımcısı adaylarının endüstri kuruluşlarının gerçek tasarım koşulları ile karşılaşmalarını, endüstrinin üretim koşullarıyla tanışmalarını sağlamak,
  • Öğrencilerin profesyonel deneyimlerini artırmaya destek olmak, sektörünün lider kuruluşu  VİKO ‘nun Sanayi Üniversite işbirliğine, tasarıma ve tasarımcıya verdiği değerin proje ile hayata geçmesini sağlamaktır.

VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş  ile Doğuş Üniversitesi  Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü işbirliği kapsamında endüstri ürünleri tasarımı öğrencileri, VİKO A.Ş Ar-Ge Merkezi desteğinde Yard. Doç. H.Eser Tezeren ve Yard.Doç.  C.Arslan Özbiçer yönetiminde proje geliştireceklerdir.