Prof. Nazan Erkmen Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Düzenlenen “Geleneksel ve Yaratıcı Endüstriler” Uluslar arası Sempozyumuna Katıldı

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen  kültürel etkinlikler kapsamında, T.C. Dışişleri, Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile Hollanda DDFA ve Capital D desteği ile Kültürlerarası İletişim Disiplinlerarası Sanat Derneği’nin düzenlediği “Yaratıcılık Köprüleri : Geleneksel Sanatlardan Yaratıcı Endüstrilere” başlıklı proje, geleneksel sanat ve zanaatlerini Hollanda tasarımı ile buluşturmak üzere düzenlendi. Bahçeşehir Üniversitesi, Pera Fest ve İstanbul Tasarım Bienali işbirliği ile düzenlenen “Geleneksel Sanatlardan Yaratıcı Endüstrilere” başlıklı uluslar arası  sempozyum 16 Ekim 2012 tarihinde Fazıl Say Konferans salonunda yer aldı. Oturum Başkanlığını Doç. Dr.Mehmet Asatekin, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Asatekin’in yaptığı,   Konuşmacılar ;  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meltem Şen, ve Teknik Üniversite Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi   öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Kaya’nın yer aldığı konferansta Prof. Erkmen “Osmanlıda Saat tasarımları ve Günümüze Yansımaları” başlıklı konuşması ile Sempozyuma katıldı.