SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ AKADEMİK YILA  OYUNCULUK BÖLÜMÜ  İLE EĞİTİM YILINI AÇIYOR
16 Haziran 2017 – 14:52 | Yorum Yok

Kuruluşundan bu yana önceliği hep çağdaşlıktan,  sanat ve kültürden yana olan Doğuş Üniversitesi yeni Eğitim -Öğretim yılında  fakültemiz bünyesinde yetenekli gençlerimize yeni ufuklar açıyor.  Mevcut bölümlerimize  ilaveten  Oyunculuk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Tekstil Bölümleri …

Ana Sayfa » Öğrencilerden, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Doğuş Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Fakültesi – Kadıköy Belediyesi İşbirliği İle Düzenlenen “Hayvanları Koruyalım” Sosyal Sorumluluk Projesi Sonuçlandı

Gönderen: Tarih: 08 Ekim 2012 – 13:06Yorum Yok

Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından liseli öğrenciler arasında sanatı desteklemek, gençliğin sanata olan ilgisini arttırmak, yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla başlatılan, aynı zamanda gençler tarafından üretilen sanat ürünlerinin bir sosyal  sorumluluk projesi   olarak  “Kostümünü Yarat Hayvanlara Can Kat” sloganı altında  yapılan  yarışma sonuçlandı. 7 Ekim 2012 tarihinde Kadıköy Belediyesi Kalamış Parkında yapılan yarışmayı katılımcı lise öğrencileri, hayvan dostları ve kalabalık bir izleyici kitlesi izledi. Liseli öğrencilerin tasarladıkları rengarenk kostümler, Hayvanları Koruma Derneği mensupları ve başkanları, Hayvan dostlarının varlığı ve kediye boyanmış renkli yüzleri ile çocuklar, sahiplerinin ve Kadıköy Belediyesi Veterinerliği tarafından sahiplenilmek üzere getirilen hayvanlar da bu önemli güne ayrı bir anlam yüklemekteydi.

Açılış konuşmasını Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Av. Selami Öztürk yaptı. Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Nazan Erkmen ve fakültenin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi, Türk Sinemasının ünlü ismi Ediz Hun, Fakülte öğrencilerini temsilen Resim Bölümü son sınıf öğrencisi Yasemin Zini birer hayvan dostu olarak hayvan sevgisini aşılayan konuşmaları ile ilgi çektiler.

Yarışmaya Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi, Bilfen Anadolu  Lisesi, İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, Özel Anabilim Anadolu Lisesi, Prof. Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri katıldılar.

Yarışmanın birincisi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesinden “Flamingo” adlı eseri ile İrem Nur Kamış,

İkincilik Ödülü : Prof. Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi “Fil” adlı yapıtı ile Hüseyin Can Karakoç,

Üçüncülük Ödülü Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi “Baykuş” adlı yapıtı ile Eda Bayburtlu

Kazanan öğrencilerin ödüllerini bu yarışmaya gönüllü olarak sponsor olan Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Bölümü öğretim görevlisi Ege Basım Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ramazan Güven takdim etti.