Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık, Sanat ve Tasarım Fakültesi

[ h u b] İstanbul’a Kent Mobilyası Tasarımı / Rosenheim / ALMANYA

Gönderen: Tarih: 28 Haziran 2012 – 13:01Yorum Yok

Rosenheim Üniversitesi, İç Mimarlık Bölümü tarafından davet edilen Fakültemiz Öğretim Görevlisi A. Hikmet BAŞAYTAÇ, Prof. Rainer HAEGELE ile Rosenheim Üniversitesi’nde Haziran ayında workshop düzenledi.

Öğr. Gör. A. Hikmet BAŞAYTAÇ’ın “Marka-Mekan”  isimli sunumu ile başlayan workshop çalışmasında Rosenheim Üniversitesi öğrencileri Söğütlüçeşme Tren İstasyonu ve Çevresi için tasarımlar gerçekleştirdiler. Bölgenin gereksinimlerini öğrenen öğrenciler, farklı fikir ve tasarımlarla sunumlar yaptılar.

İstanbul Kadıköy’de bulunan Söğütlüçeşme Tren İstasyonunun yakın süredir Metrobüs hattının da açılmasıyla büyük ölçüde hareketlendiğini belirten BAŞAYTAÇ: Tren hattının geçtiği köprünün hemen altında bulunan alanı, kentlinin daha verimli, daha güvenli kullanmalarını sağlamak amacıyla [hub] projesini gerçekleştirdiklerini belirtti.

köprü altında yönlendirme ve geçiş alanları

Bahar dönemi Proje konusu olarak da Doğuş üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi İç mimarlık Bölümü öğrencileri ile [hub] projesi için çalışan A. Hikmet BAŞAYTAÇ’ a Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Dilek HOCAOĞLU öğrencileri ile katılmış, öğrenciler bu proje sayesinde disiplinler arası çalışma fırsatı bulmuşlardı. Başaytaç, Rosenheim Üniversitesi öğrencilerinin tasarımları ile birlikte Doğuş Üniversitesi, İç mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm öğrencilerinin tasarımlarının da içinde bulunduğu bir sergi açmak istediklerini belirtti.

köprü altı geçiş alanları maket çalışması