SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ AKADEMİK YILA  OYUNCULUK BÖLÜMÜ  İLE EĞİTİM YILINI AÇIYOR
16 Haziran 2017 – 14:52 | Yorum Yok

Kuruluşundan bu yana önceliği hep çağdaşlıktan,  sanat ve kültürden yana olan Doğuş Üniversitesi yeni Eğitim -Öğretim yılında  fakültemiz bünyesinde yetenekli gençlerimize yeni ufuklar açıyor.  Mevcut bölümlerimize  ilaveten  Oyunculuk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Tekstil Bölümleri …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

Avni Akyol ve Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Üniversitemizde Sergi Açtılar, Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi 2012 Mezuniyet Törenini Üniversitemizde Kutladı

Gönderen: Tarih: 11 Haziran 2012 – 13:48Yorum Yok

Bu yıl birincisi  Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “Güzel Sanatlar Liseleri Doğuş Üniversitesi’nde Buluşuyor” adlı  etkinlikte Avni Akyol Güzel Sanatlar ve  Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi  öğrencilerinin eserleri görkemli bir sergi ile  aynı tarihte topluma sunuldu. Güzel Sanatlar Liseleri ve Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi arasında başlatılmış olan bu önemli etkinlik üniversite ve güzel sanatlar liseleri arasında sanatsal ve eğitsel işbirliğini  güçlendirmek; bu ilişkiyi gelecekte güzel sanatlar liselerinin dünya ölçeğindeki önemini  ve değerini ortaya koyacak sempozyumlarla   desteklemek amacı ile başlatıldı. Sanat eğitimi gören öğrencilerin düşünsel boyutu ve yaratıcı değerleri yakalayabilen , kimliklerini ve sanatçı kişiliklerini ortaya koyan  değerli eserleri izleyiciler tarafından büyük bir hayranlıkla izlendi.

Öğrencilerin birbirinden ilginç yapıtlarını Üniversite binasının her katında sergileyen Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi, ilk kez Mezuniyet Törenini    Doğuş Üniversitesinde düzenledi.   Resim, Müzik ve Tiyatro Bölümlerinde eğitim gören öğrenciler yaratıcılıklarını her alanda sergilediler. Öğrencilerin çoşkulu ve yaratıcı kimlikleri ile oluşturdukları özgün yapıtları ihtişamlı sergilerinde,konser ve defilelerinde hayranlıkla izlendi. Düzenlenen müzayedede öğrencilerin açık arttırmayla sahiplerini bulan eserlerinden elde edilen gelir LÖSEV kurumuna bağışlandı, Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın  Mevlut Adıgüzel ve Lise Müdürü Sayın Nurhan Hocaoğlu Öğrencilerine diplomalarını gurur içinde takdim ettiler.