Avni Akyol ve Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Üniversitemizde Sergi Açtılar, Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi 2012 Mezuniyet Törenini Üniversitemizde Kutladı

Bu yıl birincisi  Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “Güzel Sanatlar Liseleri Doğuş Üniversitesi’nde Buluşuyor” adlı  etkinlikte Avni Akyol Güzel Sanatlar ve  Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi  öğrencilerinin eserleri görkemli bir sergi ile  aynı tarihte topluma sunuldu. Güzel Sanatlar Liseleri ve Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi arasında başlatılmış olan bu önemli etkinlik üniversite ve güzel sanatlar liseleri arasında sanatsal ve eğitsel işbirliğini  güçlendirmek; bu ilişkiyi gelecekte güzel sanatlar liselerinin dünya ölçeğindeki önemini  ve değerini ortaya koyacak sempozyumlarla   desteklemek amacı ile başlatıldı. Sanat eğitimi gören öğrencilerin düşünsel boyutu ve yaratıcı değerleri yakalayabilen , kimliklerini ve sanatçı kişiliklerini ortaya koyan  değerli eserleri izleyiciler tarafından büyük bir hayranlıkla izlendi.

Öğrencilerin birbirinden ilginç yapıtlarını Üniversite binasının her katında sergileyen Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi, ilk kez Mezuniyet Törenini    Doğuş Üniversitesinde düzenledi.   Resim, Müzik ve Tiyatro Bölümlerinde eğitim gören öğrenciler yaratıcılıklarını her alanda sergilediler. Öğrencilerin çoşkulu ve yaratıcı kimlikleri ile oluşturdukları özgün yapıtları ihtişamlı sergilerinde,konser ve defilelerinde hayranlıkla izlendi. Düzenlenen müzayedede öğrencilerin açık arttırmayla sahiplerini bulan eserlerinden elde edilen gelir LÖSEV kurumuna bağışlandı, Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın  Mevlut Adıgüzel ve Lise Müdürü Sayın Nurhan Hocaoğlu Öğrencilerine diplomalarını gurur içinde takdim ettiler.