Akbank 8. Kısa Film Festivali’nin kazanan filmleri Doğuş Üniversitesi’nde gösterildi

19-29 Mart tarihleri arasında düzenlenen Akbank 8. Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, 19 Nisan 2012 tarihinde H Blok Tiyatro salonunda gösterildi.  Üniversite turunda; festivalin yarışmalı bölümüne başvuran 372 film arasından “En İyi Kurmaca” ödülünü ve 65. Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kısa Film” ödülünü kazanan L. Rezan Yeşilbaş’ın “Sessiz” adlı filmi ve “En iyi Belgesel” ödülünü kazanan Metin Akdemir’in “Ben Geldim Gidiyorum” adlı belgesel çalışması sanatseverlerle buluştu.

Kurmaca Dalı Birincisi:

Sessiz

Kurmaca / 14’21” / HD / Renkli / 2011

Yönetmen : L. Rezan Yeşilbaş

Senaryo    : L. Rezan Yeşilbaş

Yapımcı :    L. Rezan Yeşilbaş t

Görüntü Yönetmeni: Türksoy Gölebeyi

Kurgu : Buğra Dedeoğlu, L. Rezan Yeşilbaş

Ses : Furkan Atlı

Oyuncular : Belçim Bilgin, Cem Bender

Özgeçmiş

1977′de doğdu. 2008 yılında Marmara Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nden mezun oldu. Öğrenciyken kısa filmler çekti. Daha sonra CNN Türk televizyonunda belgesel film yapımında çalıştı. Kısa filmi “Hüküm”, onun “Kadın Üçlemesi” nin ilk filmiydi. Hüküm yurtiçi ve yurtdışı bir çok festivalde gösterildi ve çeşitli ödüller kazandı. Yeşilbaş, bazı sinema filmlerinde yapım sorumluluğu ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Üçlemenin ikinci filmi olan “Sessiz / Be Deng”i ise 2011′de çekti. Şu an üçlemenin üçüncü filminin senaryosunu da hazır bulunduruyor. Rezan Yeşilbaş, 2008 yılından beri yönetmen Zeki Demirkubuz’un asistanlığını yapmaktadır.

Filmografi

2008 Hüküm

2011 Sessiz / Be Deng

Belgesel Dalı Birincisi:

Ben Geldim Gidiyorum

Belgesel / 15′ / HD / Renkli / 2011

“Ben Geldim Gidiyorum” İstanbul’un kalabalık, renkli, gürültü seslerinden hareketle sokak satıcılarının seslenişlerinin (seslerinin) bu kente kattıklarını irdeliyor. Ses ve pazarlamanın ayrılmaz birlikteliğinin altını seyyar satıcılarının seslerinin yankısıyla çiziyor.

Yönetmen : Metin Akdemir

Yapımcı :    Metin Akdemir

Görüntü Yönetmeni : Barış Konbal

Kurgu : Barış Konbal

Ses : Suat Alhan

Özgeçmiş

1983 yılında Kırşehir’de doğdu. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite eğitimi esnasında bir çok Süpürge Çocuk Gelinler projesinde finalist oldu ve bu proje ile “Nefes Al Alma Nefes Al” filminin sanat yönetmenliğini üstlendi. Halen İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalında yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

Filmografi

2011 Ben Geldim Gidiyorum