Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.
25 Mart 2017 – 17:30 | Yorum Yok

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş …

Ana Sayfa » Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Doğuş Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi “Phaselis’den Attaleia’ya Antik Yolda Dinlence” Projesi İçin Biraraya Geldi.

Gönderen: Tarih: 09 Mayıs 2012 – 15:07Yorum Yok

Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nden Öğr. Gör. Hikmet Başaytaç ve Arş. Gör. Özge Erkan, Akdeniz Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Ayşe Gül Güzel ve Öğr. Gör. Esma Civcir’in yürütücü olarak yer aldığı projede fakültemiz İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri ile Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünden 60 öğrenci 30-31 Nisan, 1-2 Mayıs 2012 tarihlerinde üç gün boyunca Antalya için tasarım yaptılar.

Bölgeye ait  arkeolojik ve tarihsel bilgileri, müze ziyaretleri, eski fotoğraflar ve haritalardan  öğrenen öğrenciler,  “Antik Kral” Yolunda yaptıkları araştırmalar ve tasarımlarla, bu gizemli ve tarihsel alanın topluma tanıtılabilmesi için çalışmalar yaptılar.  Öğrencilerin Antalya Kültür Merkezi ve Kültürpark içinde bulunan Antik Kral Yolu’nun tarihsel değerini vurgulamak üzere ortaya koydukları tasarımlar  AKM ve Kültür Park içinde bulunan “Antik Kral Yol'”unda sergilendi.  Sergide katılımcı öğrencilere sertifikaları verildi.

Doğuş Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesinin beraber yürüttüğü bu çalışmada İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Fatma Sevim Kuru, Seda Dönmez, Esra Tatlıdil, Dilek Ulusoy, Rukiye Demirtel, Çağatay Özen, Ahmet Sacit Çalışkan, Can Abbas Arat ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Begüm Sayın, Ömer Sarı ve Aykut Kakşi projeleri, eskiz ve maketleriyle yer aldılar.