Albertina Üniversitesi ile İllüstrasyon Çalıştayı Yapıldı
19 Temmuz 2017 – 11:31 | Yorum Yok

GRAFİK BÖLÜMÜ ALBERTİNA ÜNİVERSİTESİ GRAFİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. DANİELE GAY İLE ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

Accademia di belle di arti Albertina, Torino  Üniversitesi Grafik Bölümü öğretim üyesi ünlü …

Ana Sayfa » Endüstri Ürünleri Tasarımı

Endüstri Tasarımı Öğretim Üyeleri Ve Öğrencileri Londra’da Sanat Ve Tasarım Merkezlerini İnceledi

Gönderen: Tarih: 30 Nisan 2012 – 16:29Yorum Yok
18-24 Nisan 2012 tarihleri arasında Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Bölümü, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve Resim Bölümü öğrencileri ile Beykent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ve Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin katılımı ile Londra’ya gerçekleştirilen eğitim ve araştırma gezisi katılımcılarının sanat ve tasarım alanında bilgilenmelerine ve mesleki gelişimlerine  olanak sağladı.
Bu gezi,  öğrencilerimizin önlerine büyük ve gerçekçi hedefler koymaları açısından  büyük bir motivasyon  oldu.
Londra’nın önemli müzeleri olan British Museum, National Gallery, Victoria & Albert Museum, Tate Modern, Royal Academy of Arts and Design ve Science and Technology Museum’a uzun vakitler ayrılmış, öğretim elemanları eşliğinde incelenerek   ortaçağdan günümüze tasarım ve sanat alanındaki değişimler araştırıldı.  Ayrıca Londra’nın önemli bağımsız galerileri ve günümüz sanatı ile ilgili mekanları bu geziye dahil edildi.
İç mimar Yrd. Doç H. Eser Tezeren’in rehberliğinde Londra’nın mimari yapısı incelendi ve Bigben, Birmingham Sarayı, St. Paul Katedrali, Millenium Bridge, Swiss Reinsurance Tower, Westminister Bridge, Tower Bridge ve Oxford Street gezildi.
Bu incelemeler sonucunda öğrenciler eğitim yaşamlarına  ve kariyerlerine dair etkileyici bilgiler kazandıklarını belirterek bu gibi  gezilerin daha sık tekrarlanmasını talep ettiler.