Albertina Üniversitesi ile İllüstrasyon Çalıştayı Yapıldı
19 Temmuz 2017 – 11:31 | Yorum Yok

GRAFİK BÖLÜMÜ ALBERTİNA ÜNİVERSİTESİ GRAFİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. DANİELE GAY İLE ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

Accademia di belle di arti Albertina, Torino  Üniversitesi Grafik Bölümü öğretim üyesi ünlü …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

Sanat ve Tasarım Fakültesi Karikatür Sanatçılarını Üniversiteye Davet Etti

Gönderen: Tarih: 24 Nisan 2012 – 09:44Yorum Yok

20 Nisan 2012 tarihinde K Blok Kültür Merkezi’nde yapılan Karikatür ve Mizah etkinliğinde Türkiye’nin en önemli karikatür sanatçıları, sanatları ve karikatür sanatı hakkında bilgi verdiler. Muhittin Köroğlu verdiği konferansta  eserlerini gösterdi ve bilhassa “savaş”  ve “adalet” konulu sunumu ile büyük ilgi gördü. Eserlerinde estetik unsuru ve  plastik ögelerin kullanımındaki ustalık, karikatürlerin ardında varolan derin felsefe izleyicileri etkiledi. Tonguç Yaşar 1972 – 2012 yıllarını kapsayan çizgi filmlerini izleyicilere sundu. Akdağ Saydut “Çizgi Nasıl Karikatür Oldu” adlı konferansı verdi ve karikatür sanatından örnekler gösterdi. Dernek Başkanı Metin Peker ise derneğin faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi Verdi. Öğleden sonra Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi, Doğuş İlköğretim Okulu ve Avni Akyol Güzel Sanatlar Liselerinden 50’ye yakın öğrenci karikatür sanatçıları, Tonguç Yaşar, Ali Herkül Çelikkol, Muhittin Köroğlu, Ekrem Borazan, Nuhsal Işıl, Nuri Bilgin, Hasan Seçkin, Metin Peker, Akdağ Saydut, Aziz Yavuzdoğan, Meral Simer, Ahmet Öztürk Levent, Emin Çizmeci, Kamil Yavuz, Selahattin Peksun, Refik Tiniş gibi önemli karikatür sanatçıları öğrencilerle birlikte çalıştılar, genç öğrencilere karikatür sanatının inceliklerini öğrettiler. Öğrenciler büyük bir çoşku içerisinde çalıştılar.Çalışmanın sonunda ileri bir tarihte tüm  karikatür sanatçılarının özgün eserlerinin yer alacağı bir sergi açılması konusunda anlaşma sağlandı.