Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Grafik

Bilkent Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Bölüm Öğrencileri “Kenti Ayağa Kaldır”dı

Gönderen: Tarih: 20 Nisan 2012 – 17:08Yorum Yok

İ.D. Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü’nde, Yrd. Doç. Dr. Dilek Kaya, Dr. Özlem Özkal, Öğr. Gör. Fulya İnce, Sanat Tasarım Fakültesi Grafik bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Irmak Akçadoğan ve Öğr. Gör. Duygu Beykal’ın başkanlığında 17 Nisan tarihinde    “Kenti Ayağa Kaldır” başlıklı  bir workshop gerçekleştirdi.
Atölye çalışması, Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü  3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 27 kişilik bir grup ve bölümümüz öğrencilerinden Umay Duru Ekşioğlu, Turgay Sancak, Ezgi Yılmaz, Duygu Kondoğlu, Hazer Gündoğdu ve Erman Kozak’ın katılımlarıyla toplam 33 kişi ile  iki ayrı  atölyede çalıştı.
Her bir öğrenci  baskısı alınmış temel üç boyutlu form şablonlarını keserek çalışmalarına  başladı.  Formları katlayıp yapıştırarak farklı boyutlarda  değişik temel formlar oluşturdu. Öğrenciler  bu formlarla özgün karakter maketleri yarattılar. Tasarlanan karakterlerin yüzeylerine, bu proje için daha önceden çekimleri tamamlanan yapı fotoğrafları, ilginç detay kadrajlar ve doku fotoğrafları kaplanarak  çalışmalar sürdürüldü.
Workshop sonucunda oluşturulan bu ilginç kent yaratıkları Nisan ayı içerisinde Bilkent Üniversitesinde  sergilenecektir.
İki kurum çalışmalara devam edecektir.