Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.
25 Mart 2017 – 17:30 | Yorum Yok

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş …

Ana Sayfa » Grafik

Bilkent Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Bölüm Öğrencileri “Kenti Ayağa Kaldır”dı

Gönderen: Tarih: 20 Nisan 2012 – 17:08Yorum Yok

İ.D. Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü’nde, Yrd. Doç. Dr. Dilek Kaya, Dr. Özlem Özkal, Öğr. Gör. Fulya İnce, Sanat Tasarım Fakültesi Grafik bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Irmak Akçadoğan ve Öğr. Gör. Duygu Beykal’ın başkanlığında 17 Nisan tarihinde    “Kenti Ayağa Kaldır” başlıklı  bir workshop gerçekleştirdi.
Atölye çalışması, Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü  3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 27 kişilik bir grup ve bölümümüz öğrencilerinden Umay Duru Ekşioğlu, Turgay Sancak, Ezgi Yılmaz, Duygu Kondoğlu, Hazer Gündoğdu ve Erman Kozak’ın katılımlarıyla toplam 33 kişi ile  iki ayrı  atölyede çalıştı.
Her bir öğrenci  baskısı alınmış temel üç boyutlu form şablonlarını keserek çalışmalarına  başladı.  Formları katlayıp yapıştırarak farklı boyutlarda  değişik temel formlar oluşturdu. Öğrenciler  bu formlarla özgün karakter maketleri yarattılar. Tasarlanan karakterlerin yüzeylerine, bu proje için daha önceden çekimleri tamamlanan yapı fotoğrafları, ilginç detay kadrajlar ve doku fotoğrafları kaplanarak  çalışmalar sürdürüldü.
Workshop sonucunda oluşturulan bu ilginç kent yaratıkları Nisan ayı içerisinde Bilkent Üniversitesinde  sergilenecektir.
İki kurum çalışmalara devam edecektir.