Albertina Üniversitesi ile İllüstrasyon Çalıştayı Yapıldı
19 Temmuz 2017 – 11:31 | Yorum Yok

GRAFİK BÖLÜMÜ ALBERTİNA ÜNİVERSİTESİ GRAFİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. DANİELE GAY İLE ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

Accademia di belle di arti Albertina, Torino  Üniversitesi Grafik Bölümü öğretim üyesi ünlü …

Ana Sayfa » Grafik

Bilkent Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Bölüm Öğrencileri “Kenti Ayağa Kaldır”dı

Gönderen: Tarih: 20 Nisan 2012 – 17:08Yorum Yok

İ.D. Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü’nde, Yrd. Doç. Dr. Dilek Kaya, Dr. Özlem Özkal, Öğr. Gör. Fulya İnce, Sanat Tasarım Fakültesi Grafik bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Irmak Akçadoğan ve Öğr. Gör. Duygu Beykal’ın başkanlığında 17 Nisan tarihinde    “Kenti Ayağa Kaldır” başlıklı  bir workshop gerçekleştirdi.
Atölye çalışması, Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü  3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 27 kişilik bir grup ve bölümümüz öğrencilerinden Umay Duru Ekşioğlu, Turgay Sancak, Ezgi Yılmaz, Duygu Kondoğlu, Hazer Gündoğdu ve Erman Kozak’ın katılımlarıyla toplam 33 kişi ile  iki ayrı  atölyede çalıştı.
Her bir öğrenci  baskısı alınmış temel üç boyutlu form şablonlarını keserek çalışmalarına  başladı.  Formları katlayıp yapıştırarak farklı boyutlarda  değişik temel formlar oluşturdu. Öğrenciler  bu formlarla özgün karakter maketleri yarattılar. Tasarlanan karakterlerin yüzeylerine, bu proje için daha önceden çekimleri tamamlanan yapı fotoğrafları, ilginç detay kadrajlar ve doku fotoğrafları kaplanarak  çalışmalar sürdürüldü.
Workshop sonucunda oluşturulan bu ilginç kent yaratıkları Nisan ayı içerisinde Bilkent Üniversitesinde  sergilenecektir.
İki kurum çalışmalara devam edecektir.