Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrencileri Material ConneXion İstanbul’ da Araştırma Gezisi Gerçekleştirdi

Dünyanın en önemli ve kapsamlı yenilikçi malzemeler merkezine Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Özlem Devrim öncülüğünde  bölüm öğrencilerimiz ile bir araştırma gezisi  gerçekleştirilmiştir. Fakültemizin faydalanabilmesi için  malzeme  kütüphanesine online erişim  olanağı sağlanarak gerekli anlaşmalar yapılmış deneme süresi olarak öğrencilerimizin faydalanması gerçekleştirilmiştir.

Yapı Endüstri Merkezi (YEM) binasında bulunan Metarial Connexion kütüphanesi gezilerek , firmanın  uzman  danışmanları Didem Eski, Burak Haskan , Şennur Ural ve Seden Durmaz’ dan malzeme özellikleri,  Kütüphanenin tarihi ve bugünü, üyelik koşulları, kütüphanenin kullanım kuralları konusunda bilgiler alınmıştır.

Yenilikçi malzeme alanında dünyanın yakından takip ettiği Material ConneXion New York, Bangkok, Köln, Daegu ve Milano ofislerinden sonra, şimdi de İstanbul’da açılan malzeme kütüphanesi ile ülkemizdeki tasarımcılar, malzeme üreticileri, akademisyenler, inovasyon ve tasarım liderleri için önemli bir platform yaratan bir araştırma kütüphanesidir.