Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

Fakültemiz Ünlü Albertina Üniversitesi ile Erasmus Socrates Anlaşması İmzaladı

Gönderen: Tarih: 10 Şubat 2012 – 17:15Yorum Yok

Accademia Albertina Delle Belle Arti di Torino, “Albertina” Üniversitesi Kral Carlo Alberto tarafından 1833 tarihinde kurulmuştur. Italya, Torino’da kurulan bu üniversite dünyanın en eski  ve en köklü eğitim kurumları arasında yer almaktadır.

17nci asrın başlarında kurulan akademi, ilk olarak “Ressamlar,. Heykeltraşlar ve Mimarlar” akademisi başlığı altında kurulmuştur. 1652’de “Campagnia di S.Lucia” ve 1678 de Maria Giovanna di Savoi-Nemours tarafından Ressamlar, heykeltraşlar ve mimarlar tarafından kurulan Albertina Üniversitesi, Paris’te yer alan  Akademie Royal örnek alınarak inşa edilmiş ve akademik ünvanı  eklenmiştir.Son yıllar içerisinde Albertina üniversitesi  eğitim programlarını yenilemiş, öğrencilerini ve toplumu eğiten son derece önemli  kültürel aktivitelere yer vermiştir. Sanat galerisini yenilemiş, 16ncı asırdan bu yana ihtişamından hiçbir şey kaybetmeyen muhteşem binalarını restore etmiş,sayısız sanat etkinliği,konferans,seminer, sanat festivalleri düzenlemiş, dijital teknolojiye girmiş, konservasyon – restorasyon ve grafik  eğitimi alanında  enstitüler kurmuştur. Pittura, resim, Scultura: heykel, Scenografia: Sahne Sanatları, Decorazione: Dekorasyon, Grafica: Grafik, Conservazione e Restauro: Konservasyon (koruma) ve Restorasyon, Corsi abilitanti all’insegnamento: Öğretim etkinleştirme ve yeterlilik dersleri, Scuola libera del nudo: NÜ serbest okulu, Corsi Singoli: Tekli dersler,Comunicazione e valorizzazione del patrimonio artistico contemporaneo: Ulusal çağdaş sanatlarda iletişim ve gelişimNuove tecnologie dell’arte: Sanatta yeni teknolojiler,Progettazione artistica per l’impresa: İş Dünyası için sanatsal proje uygulamaları gibi bölümleri bulunmaktadır. Benzer bölümler Sanat Tasarım fakültesi bünyesinde açıldığı takdirde, bu bölümlerle işbirliği sürecektir.