Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı Kurum Mensuplarına Teşekkür Etti
29 Mart 2017 – 16:22 | Yorum Yok

Sanat ve Tasarım Fakültesi; 20 Mart 2017 tarihinde fakültemiz Dekan Yardımcılığını 5 yıl büyük bir başarı ve emekle  sürdüren Grafik Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Irmak Akçadoğan’a  ve  yoğun emekleri ve özverili çalışmaları  için Kurum …

Ana Sayfa » Mimarlık, Öğrencilerden, Sanat ve Tasarım Fakültesi

2011-2012 Güz Yarıyılı, Doğuş Üniversitesi, Mimarlık Bölümü Rölöve Restorasyon Stüdyo Jürisi Gerçekleştirildi

Gönderen: Tarih: 24 Ocak 2012 – 15:57Yorum Yok

Doğuş Üniversitesi, Sanat Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü 2011-2012 Güz Yarıyılı’nda MİMA 407 Rölöve Restorasyon Stüdyosu dersi kapsamında Kadıköy Çarşı bölgesinde çalışmalar yaptı. İlk aşama olarak, dersi alan 57 öğrenci, 3’er kişiden oluşan 19 grup oluşturarak çalışma alanında seçilen yapı adalarında analizlerini (sosyal analiz anketleri, kültür envanter fişleri, görsel ve fiziki analizler, yapı adasının tarihine dayalı analizler…vd.) gerçekleştirdiler. İkinci aşamada, her grup rölöve çalışmalarını yürütücülerin danışmanlığında sorumlu oldukları yapı adasından seçilen tek yapılar ölçeğinde sürdürdüler. Üçüncü aşamada, her grubun rölöve çalışmaları detay çizimlerinin yapılabilmesine göre sınıflandırıldı. Rölöve çalışması yaptıkları yapı ölçeğinde detay çizimi üretemeyecek olan gruplar, ilk aşamada yapı adası bazında elde edilen verileri derleyerek, birleştirerek, yorumlayarak bölge bazında tekil analiz paftaları oluşturdular.

Tüm bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan çalışmalarla dönem sonunda gerçekleştirilen final jürisi; dersin yürütücüleri Yrd. Doç. Dr. Senem Doyduk ve Arş. Gör. Özlem Altun’un yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı’nın değerli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Can Binan, Yrd. Doç. Dr. Ebru Omay Polat, Yrd. Doç. Dr. Aynur Çiftçi ve Yrd. Doç. Dr. Banu Çelebioğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Tüm dönem boyunca, yukarıda detaylarıyla bahsedilen her aşamada yapılması gereken her işin hakkını vererek tamamlayan, yoğun eğitim programlarına rağmen bu dersin tüm yükümlülüklerini son derece ciddiye alarak yerine getiren,  işlenen her konuyu şaşırtıcı boyutta önemseyen dersin katılımcıları; bu birikimlerini tasarladıkları küçük bir kitapçığa dönüştürdüler.