Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Endüstri Ürünleri Tasarımı, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Doğuş Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrencileri Balon Enerjisi İle İşleyen Model Araç Tasarım Yarışması 17 Ocak 2012’de yapılacak

Gönderen: Tarih: 13 Ocak 2012 – 11:46Yorum Yok

Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Eser Tezeren’in Endüstri öğrencileri 3ncü sınıf öğrencileri ile başlattığı projede, strüktür dersi mekanik strüktür araştırmaları bağlamında, araç tasarımı proje çalışması sona ermiştir. Öğrenciler tarafından tasarlanan araçlar hafif malzeme konstrüksiyonu ile oluşturulmuş, balon üfleme enerjisi ile hareket etmeleri sağlanmıştır. 16 adet model araç tasarım çalışmasının gerçekleşmesindeki amaç,  araçların kendi aralarında ikişer ikişer yarışarak hedefe ilk varanın birinci olması üzerine düzenlenecek  yarışmada projenin tasarımın önemi üzerine kurgulanmış olmasıdır.

Balon enerjisi ile işleyen bu proje ile ilgili olarak üçüncü sınıf öğrencileri arasında  17 Ocak 2012 tarihinde Doğuş Üniversitesi H Blok Giriş Fuaye’de 14.00-16.00 saatleri arası yapılacak bir yarışma düzenlenecektir.