Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Görsel İletişim Tasarımı

Kemal Gök, “Marmara Depremi ve Sonrası Yaşam” Fotoğraf Sergisi ile Doğuş Üniversitesi’nde

Gönderen: Tarih: 01 Kasım 2011 – 15:55Yorum Yok

Deprem ülkesi olarak depremin getirdiği acılara, yokoluşlara, çaresizlik ve yıkımlara sahne olan Türkiye, son olarak Van Depremi ile sarsıldı. Marmara Depreminde medya sayesinde bu doğal afetin yıkımına şahitlik eden görüntüler zamanla unutuldu ve hayat doğal seyrinde akmaya devam etti. Ta ki Van depremine kadar.

Oysa Kemal Gök, Marmara depreminden sonra çektiği fotoğraflarla deprem dehşetini fotoğraflayarak unutulmayacak görüntülerle belgeledi. 2000 yılından itibaren İstanbul, İzmit, Bursa, Adapazarı, Değirmendere ve İznik’te sergilenen ve 5.Uluslararası Ankara Fotoğraf Günlerinde özel bir yer verilen bu fotoğraflar 15 Kasım 2011 tarihinde Doğuş Üniversitesi Acıbadem Kampüsü’nde yer alan Sergi Salonu’nda yeniden kitlelerle buluşacak.

Mimar Sinan Üniversitesi’ndeki fotoğraf eğitiminden sonra özellikle belgesel fotoğraf alanında uzmanlaşan, ulusal ve uluslararası galerilerde çalışmalarına yer verilen Kemal Gök, “Marmara Depremi ve Sonrası Yaşam” temalı fotoğraflarıyla; toplumsal travmaya yol açan görüntüleri, insanın yaşamın zorluklarıyla başetme mücadelesini ve insani sorumluluklarımızla yüzleşmemiz gerektiğini hatırlatıyor ve doğa-insan gerçekliğini kendine özgü üslupla hafızalarımıza yerleştiriyor.

Kemal Gök’ün fotoğraf sergisi 25 Kasım 2011 tarihine kadar sergilenecek ve kitleleri bir kez daha bu gerçeklikle karşı karşıya getirecek.