Halil Türker Resim Sergisi Doğuş Üniversitesi’nde Açıldı.

Resim, Grafik ve Heykel alanında çalışmalar yapan Halil Türker, 17 Kasım-6 Aralık 2011 tarihleri arasında Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi’nde son dönem eserlerinden oluşan sergisini açtı.
Sanatçı kimliğinin yanı sıra akademisyen olarak da sanata katkı sağlayan Halil Türker,2001 yılından bu yana Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve son 2-3 yıldır ağırlıklı olarak 3B modellemeyle ilgilenmekte olup, 3B modellemeleri üzerinde photoshop desteğiyle oluşturduğu ön çalışmaları geleneksel yöntemlerle tuval üzerine aktarmaktadır.
Halil Türker; 6 kişisel sergi ile sanatseverlerle buluşurken, çok sayıda uluslararası ve ulusal yarışmalı ve karma sergilere katılmıştır ve halen Sanal Güzeller ve Fetish manzaralar olarak temalandırdığı iki seri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.
Aralık 1993, Grand Prix International D’Arts Plasteques da la Ville de Nice, Fransa ‘da “Bölge Konsey Ödülü” (Prix du Conseil Regional) ile onurlandırılan sanatçı, Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği ve Ankara Exlibris derneği üyesidir.