Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı Kurum Mensuplarına Teşekkür Etti
29 Mart 2017 – 16:22 | Yorum Yok

Sanat ve Tasarım Fakültesi; 20 Mart 2017 tarihinde fakültemiz Dekan Yardımcılığını 5 yıl büyük bir başarı ve emekle  sürdüren Grafik Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Irmak Akçadoğan’a  ve  yoğun emekleri ve özverili çalışmaları  için Kurum …

Ana Sayfa » Görsel İletişim Tasarımı, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Bir Desen Ustasının 37 yıllık yaşam yorumu: Prof. Serap M. Eyrenci’nin Kişisel Sergisi

Gönderen: Tarih: 24 Kasım 2011 – 15:05Yorum Yok

Resim sanatının temeli olan desen, ressamın insana, doğaya ve yaşadığı dünyaya dair kaygılarını, umutlarını anlamlandırma biçimidir. Desenin her bir çizgisi ile yorum kazanan bu anlamlandırma biçimi sanatçıyı özgün kılar ve ustalaştırır. Her fırça darbesinde, her kalem izinde yeni bir form kazanan figürler; ressamın üretim sürecini, iç dünyasını ve bir parçası olduğu insan topluluğu içinde kendini konumlandırdığı yeri yansıtır.

Ressam Serap Murathanoğlu Eyrenci, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun olduğu 1974 yılından bu yana sürdürdüğü resim yolculuğunda, figürlerini biçimlendiren insani duyarlılığını yine insan üzerinden anlatmış ve desenlerinin yarattığı etkiyi her bir resimde daha da güçlendirmiştir. Serap M. Eyrenci’nin resimleri çoğu zaman izleyenleri iç dünyalarının karmaşası ve yoğunluğunu, gerçeküstü bir dünya yorumunu, yalnızlığın çaresizlikle birleşen dramatik uyumunu ve toplumun nedensizce dışladığı insanların şaşkınlıkla karşılanan gururunu bir ressamın kendine has duruşuyla cesurca göstermiştir.

37 yıllık sanat yaşamında, 7 kişisel, 100’den fazla karma sergi ile sanatseverlerle buluşan Serap M. Eyrenci, aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında katıldığı bienallerle de tanınmaktadır. Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde sürdürdüğü öğretim üyeliği ile temel sanat eğitimi ve desen konularında öğrenciler de yetiştiren Eyrenci, 8. Kişisel sergisinde hem insan figürlerine, hem de doğanın betimlenme formlarına yer veriyor. Kurşun kalem, kömür kalem, çini mürekkebi, pastel ve suluboya çalışmalarından oluşan desenleri, yağlı boya ve karışık teknikle oluşturduğu tualleri ile insanoğlunun zihnine ve yüreğine dokunuyor.

8 Aralık 2011 tarihinde açılışı yapılacak olan sergi, Doğuş Üniversitesi’nin Hasanpaşa Yerleşkesi’nde yer alan Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi’nde 10 Ocak 2012 tarihine kadar gezilebilecek.