Nif (Olmpos) Dağı cam buluntuları Dokuz Eylül Üniversitesi İyonya Sempozyumunda tanıtıldı

THE SECOND INTERNATIONAL CONFERENCE  ON THE ARCHAEOLOGY OF IONIA :Landscapes of Ionia: Towns in Transition Sempozyumu 30 Mayıs – 2 Haziran  2011 tarihlerinde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirildi.Sempozyuma Amerika,Rusya,Fransa,Yunanistan,Kosova ve Türkiye’den  23 araştırmacı katıldı.Bu toplantıda Üniversitemizi Bölüm Başkanımız Prof.Dr.Üzlifat Özgümüş temsil etti.Özgümüş ,sunduğu bildiri ile  İzmir ili sınırlarındaki Nif (Olmpos) Dağı kazılarında gün ışığına çıkan ve tarihi M.Ö.4.yüzyıldan M.S.14.yüzyıla uzanan Yunan,Roma ve Bizans uygarlıklarına ait cam buluntuların tasarımları ve üretim teknikleri ile ilgili bilgiler verdi.