Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı Kurum Mensuplarına Teşekkür Etti
29 Mart 2017 – 16:22 | Yorum Yok

Sanat ve Tasarım Fakültesi; 20 Mart 2017 tarihinde fakültemiz Dekan Yardımcılığını 5 yıl büyük bir başarı ve emekle  sürdüren Grafik Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Irmak Akçadoğan’a  ve  yoğun emekleri ve özverili çalışmaları  için Kurum …

Ana Sayfa » Grafik, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Öğrenciler Grafik Tasarımcılarla Buluşuyor, Tayyar Özkan

Gönderen: Tarih: 25 Şubat 2010 – 10:18Yorum Yok

TAYYAR ÖZKAN

1962 doğumlu.İlk çizimleri 1976-78 yıllarında yerel gazete ve dergilerde yayınlandı.1983’de Gazi Üniversitesi-Resim Bölümü Fakültesi’nden  mezun oldu.Öğrencilik yılları ve sonrası pek çok çocuk kitabı ve kutlama kartları resimlemeleri yaptı.Daha sonraki yıllarda dönemin mizah dergilerinde ve günlük gazetelerde çizdi.1989’da New York’a gitti. İlk yıllarda reklam ajanslarına birçok çizimler yaptı. Aynı yıllarda başlayan  tanınmış tekstil ve moda firmalarına yaptığı çizimlere halen devam etmektedir. T-shirt, boxer short, pijama, summer short ve iç çamaşırları üzerine, kadın erkek ve çocuk için sayısız desenler çizdi.  Bu seçkin firmalar arasında,Tommy Hilfiger, Chaps, Polo Ralph Lauren, Christian Dior, Joe Boxer, Intimo, Tiffany, Mavi Jeans vb. sayılabilir. 1993’de bir çizgi öyküsü Wold War 3’de yayınlandı.Aynı yıl halen zaman zaman devam eden popüler çizgi öyküsü CAVEMAN tanınmış uluslararası saygın dergi Heavy Metal’de yayın hayatına başladı. 1997’de New York’da NBM tarafından ilk Caveman albümü piyasaya çıktı. 1994’de Paradox/DC Comics için Joel Rose ve Amos Poe’niz yazdığı 282 sayfalık uzun öykü La Pacifica’yı çizdi. Daha sonra Vertigo/DC Comics için 4 sayılık The Dreaming serisini çiniledi. Aynı zamanda gene Paradox’da yayınlanan The BİG BOOK… serisinin her birinde çizimleri yer aldı. Erotik kitapları BUSHWHACKED, CAVE BANG  #1,#2, #3, #4, PET, FLESHPOT, LEWD MOANA ve ORİENT SEXPRESS #1, #2, #3, #4 1996-2000 yılları arasında Eros Comix tarafından yayınlandı. Ayrıca bazı çizimleri ABD’de Hustler, Screw, İspanya’da Penthous Comix, İtalya’da Blue, Hollanda’da Playhouse,Almanya’da Playtime vb. birçok magazinde görülmüştür. New York’da kendi kurduğu Caveman Publishing yayınevi altında 4 Caveman kitabı yayınladı. 1999’da Fransa’da 2L PRODUCTION’ın yayınladığı kalın kapaklı Caveman albümü tanınmış firma FNAC tarafından ayın kitabı seçilirken aynı yıl Caveman Fransız şaraplarına etiket oldu. 2001 ve 2007’de İspanya’da, 2006’da Hollanda’da Caveman albümleri çıktı. Türkiye’de Caveman, Car&ManYeni Yüzyıl, Radikal, Cumhuriyet, FHM, Esquire’de görev yaptı. Caveman ayrıca Çin’in üçüncü büyük gazetesi Guangzhou Daily ile Çin okurlarına ulaştı. Son yıllarda çocuklara yönelik animasyon projesi Junkidz (Çöplük Çocukları) ve Caveman animasyonu üzerinde çalışmaktadır. Junkidz günlük gazetelerde bant halinde yayınını sürdürmektedir. Yıllardır yaşadığı New York’da  School of Visiual Art adlı özel üniversitede bir süre çizgi roman ve desen dersleri de vermiştir.

tayyar@tayyarozkan.com

www.tayyarozkan.com