Pazartesi Seminerleri: Mimar Altay EROL

Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği “Pazartesi Söyleşileri” kapsamında Mimar Altay EROL,  11 Nisan 2011 Pazartesi günü  12.30-13.30 saatleri arasında STF Salon’da deneyimlerini aktaracağı bir söyleşi gerçekleştirecektir.

Altay Erol
1929 İstanbul’da doğan Altay Erol, 1952 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesinden mezun oldu.
1954’te ÜÇMİM Kol. Şti. olarak başladığı serbest mimarlık çalışmalarına AHE Mimarlık ve Mühendislik Ltd. Şti. olarak devam etti.
1959 yılında İTÜ Maçka Teknik Okulunda öğretim çalışmalarına da başlayan Erol, okuldan izinli olarak Stuttgart’a (Almanya) gitti. Orada Prof. Gutbeer, Prof. Kammerer, Belz ve Prof. Heinle-Wischer mimarlık bürolarında tasarım mimarı olarak pek çok projeyi tasarladı.
Erol, 1964 yılında yurda döndü, okulunda öğretim çalışmalarına yeniden başladı. Aynı yıl Işık Mimarlık ve Mühendislik Y. Okulunda da görev aldı
1976’de İTÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevliliğinden istifa eden Erol, yaz yarıyılında Edirne Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.
1984 Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeliği görevinden isteği üzerine emekli oldu.
Altay Erol 2000-2009 yılları arasında HEMA Endüstri AŞ’nin özel danışmanlık görevi sırasında birçok projenin tasarım, dekorasyon, yenileme ve uygulamalarını yönetti. Aktif mesleki çalışmalarına 2009 yılında ara verdi.
1952-2009 yılları arasında katıldığı yaklaşık 25 ulusal, uluslararası mimari proje yarışmalarında da birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri ve mansiyonları bulunmaktadır.