Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Endüstri Ürünleri Tasarımı

Olmuksa Oluklu Mukavva Ulusal Öğrenci Yarışması 2011

Gönderen: Tarih: 10 Mart 2011 – 16:28Yorum Yok

Olmuksa 2011 Oluklu Mukavva Ulusal Öğrenci Yarışmasının amacı, Türkiye ve KTTC’de tasarım eğitimi alan Türk öğrencilerin ambalaj tasarımı konusunda teşvik edilmesi, oluklu mukavva malzemesinin algısının yükseltilmesi, ambalaj sektörüne ilginin artırılması, endüstri ile tasarım öğrencileri arasında ilişkinin oluşturulması ile yetenekli tasarımcıların Olmuksa’ya ve sektöre kazandırılmasıdır.

Ülkemizde üretilen yurtiçi ve yurtdışı piyasalara sunulan ürünlerin piyasada yer edinmesine doğru ambalaj çözümleri ile faydalı olmak, rekabet gücünü artırmak ve katma değer kazandırmak amaçlı endüstrinin geliştirilmesi, desteklenmesi amacıyla düzenlenmiştir.

Yarışma ETMK İstanbul Şubesi desteği ile düzenlenmektedir.

Yarışma Konusu

Bu yarışma ile Yaş Sebze ve Meyve için %100 geri dönüşümlü bir malzeme olan oluklu mukavva ile kasa veya porsiyon ambalaj çözümleri tasarlanması hedeflenmektedir.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Olmuksa’nın sitesini ziyaret edebilirler.