Doğuş Üniversitesi Sanat Galerisi 4 Ülkeden 4 Sanatçıyı Ağırlıyor

Türkiye’den M.Sadık Altınok, Almanya’dan Mehmet Alagöz, Kıbrıs’tan Emin Çizenel ve Hollanda’dan Arhan Günermengi’nin sanatçı kimliklerini aktaran eserler Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi’nde sergileniyor.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden 1974 yılında mezun olduktan sonra, sanat üretimlerini farklı ülkelerde sürdüren 4 ressam, yıllar içinde pek çok sanat etkinliğinde bir araya geliyor, üsluplarını ülkeler arası platformda paylaşıyor ve iletişimlerini sürekli kılarak sanat kazanımlarını farklı kimlikleriyle zenginleştiriyorlar.

Açıldığı günden bu yana yerli yabancı pek çok sanatçıya, güzel sanatlar lisesi öğrencilerine, öğretim elemanlarına ve sanat  tasarım fakültesi öğrenci çalışmalarına destek veren Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi, geleneksel hale getirdiği ülkeler arası sanatçı sergilerine özel bir önem verirken katılan sanatçıların işbirliğiyle farklı sanat platformları oluşturmayı da hedefliyor.

Dostlukları 37 yıllık bir zaman dilimine yayılan Mehmet Alagöz, Sadık Altınok, Emin Çizenel ve Arhan Günermengi’ nin katıldıkları ortak sergilerden bağımsız olarak ilk kez bir araya gelecekleri sergi, sanatçılar için ayrı bir heyecan kaynağı olurken, sanatseverler tarafından da merakla bekleniyor.

Doğuş Üniversitesi Hasanpaşa-Kadıköy yerleşkesinde yer alan Sanat Galerisi’ndeki sergi 3 Mart-5 Nisan 2011 tarihleri arasında gezilebilecek.