Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden “Sonsuz Şükran” köyüne destek…

Konya’nın Hüyük’e bağlı Çavuş Kasabası’nda düzenlenen festival sanat atölyeleri, film gösterimleri ve söyleşilerle devam ediyor. Bir süreç projesi olan ve Mehmet Taşdiken tarafından organize edilen “Sonsuz Şükran” köyü projesi Türkiye çapında, kendi alanlarında isim sahibi pek çok sanatçının katılımıyla hayata geçiriliyor. Destek veren sanatçıların da sabırsızlıkla beklediği kerpiç evlerin bitmesiyle gerçek bir sanatçı köyünün yaratılacağı projenin devamlılığı sürecinde düzenlenen festivale Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden fakülte dekanı Prof.Dr. Rıfat Çelebi ve öğretim üyesi Prof.Dr. Devrim Erbil  katılıyor.

Türkiye’de kerpiçle ilgili yazılmış tek kitabın sahibi olan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Rıfat Çelebi, kitabından bir tane de Sonsuz Şükran Köyü’ne bağışlıyor.

Ayrıca festival bitiminde, Sonsuz Şükran Köyü projesine katılımcı olan tüm sanatçıların çamur üzerine yaptıkları değerli çalışmalardan oluşan bir sanat müzesi kurulması planlanıyor.