SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ MODA TASARIMI BÖLÜMÜNÜ AÇIYOR!!!

Zeki AlpanI

Prof. Zeki Alpan Uygulama yaparken

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarım Bölümü  Açıldı

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde yer alan Moda Tasarım Bölümü 2017 -2018 yılında eğitim ve öğretime başladı.  Moda Tasarımı Bölüm öğrencileri dört yıllık eğitim ve öğrenimleri süresince yetenek ve yaratıcı düşüncelerini geliştirirken, kültür-sanat-teknoloji kavramlarıyla bütünleşmiş, estetik, çağdaş bilgi ve teknik becerilerle desteklenmiş, etik değerlere sahip, sektörün gereksinimlerine uygun, yaratıcı ve özgün fikirler üretebilen, tasarımcılar olarak gerekli donanıma sahip olacaklardır.

Moda Tasarımı Bölümünün akademik kadrosu, sektörde söz sahibi olan çağdaş, donanımlı, yurtiçi ve yurtdışı eğitim tecrübesine sahip hocalardan oluşmaktadır. Bölüm hocaları, öğrencilerin bilgi ve becerilerini nitelikli bir şekilde geliştirmelerine büyük önem vermektedir. Bu amaçla bölüm hocalarımız sahip oldukları uluslararası ve ulusal deneyimlerini bölüm öğrencileriyle paylaşarak çözüm odaklı düşünebilen ama aynı zamanda sanat ve tasarım normlarını dikkate alarak fikir üretebilen başarılı Moda Tasarımcıları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Moda Tasarımı Bölümü Akademik Kadrosu Prof.Zeki Alpan,Yrd.Doç.Ayşe Gamze Öngen ve Yrd.Doç.Sevinç Çelikyay’dan oluşmaktadır.

ZEKİ ALPAN

Prof. Zeki Alpan ve öğrencileri, Kastomonu “Miras – Semboller Sergisi”

PROF. DR. ZEKİ ALPAN

Kısa Özgeçmiş

Prof. Dr. Zeki Alpan 1.12.1948 Doğumlu olup, 1974’de Lisans + Y. Lisans eğitimini  Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil Bölümü’nde, Lisans Y. Lisans eğitimini ise 1979 tarihinde  Almanya –Kassel Üniversitesi Tekstil Tasarımı Bölümü tarihinde;Sanatta Yeterlik eğitimini ise 1983 yılında      Mimar Sinan Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

İdari Görevleri:

1988-1991  Güzel Sanatlar Fak. Yönetim Kurulu Üyeliği, 1988-1993  M.S.Ü. Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı, 1988-1999  M.S.Ü. MYO Moda – Konfeksiyon Bölüm (Program) Başkanlığı, S.Ü. MYO Müdürlüğü ve Senato Üyeliği,1993-1998  M.S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Vekilliği Görevleri,2000-2002  M.S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı Görevi,2002-2008  Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanlığı,2005-2006  M.S.G.S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi  Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği,2005-2012  M.S.G.S.Ü  Senatosu Üyeliği,2006-2012  M.S.G.S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekanlığı,2013-2015  M.S.G.S.Ü. Rektör Yardımcılığı görevlerini yapmıştır.

Alanında pek çok uluslararası sergisi, makalesi ve çalışması olan Prof. Dr. Zeki Alpan Tekstil eğitimi alanının tanınmış isimlerindendir.

YRD. DOÇ. DR. AYŞE  GAMZE ÖNGEN

gamze öngen

IMG_4435

Ayşe Gamze Öngen,1968 yılında İstanbul da doğdu. Lisansını Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünde, Yüksek Lisansını Tekstil Moda Tasarımı Bölümü, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde, Sanatta Yeterliğini Tekstil Moda Tasarımı Bölümü, Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yaptı. Sanatçının birçok uluslararası, ulusal kişisel ve jürili karma sergisi, workshop bulunmaktadır. Öngen’in bir kitabı, kitap içinde ve farklı hakemli dergilerde yayınları yer alır. Uluslararası ve Ulusal birçok kongre, sempozyum, panel, seminerde bildiri sunmuş ve bildirileri kitaba basılmıştır. Ulusal birçok proje ve sosyal sorumluluk projesinde koordinatör olarak görev almıştır. Uluslararası ve ulusal birçok kongre, sempozyum, panel ve seminerde bilim kurul üyesi, danışma kurulu, jüri üyesi, koordinatör gibi görevler almıştır. Sanatçı birçok vakıf ve devlet üniversitelerinde tam zamanlı ve ders saat ücretli olarak görev yapmış ve halen tam zamanlı olarak Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümünde Yardımcı Doçent olarak görev yapmaktadır.

742015kesin4

YRD. DOÇ. DR. SEVİNÇ ÇELİKYAY
Kısa Özgeçmiş

Sevinç Çelikyay, 1989 yılında Londra’da Waltham Forest College’de Tekstil Bölümünden mezun olduktan sonra,  Middlesex Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı bölümünden 1994’te mezun oldu. Burberry, Ted Baker, Windsmoor, Karen Millen gibi ünlü İngiliz markalarına üretim yapan bir şirkette çalıştı. 1997’de Winskill adı ile kendi markasını kurdu. 2003 yılında Middlesex Üniversitesi’nde Moda Pazarlama konusunda Master yaptı. 2004-2008 yıllarında, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümünde,  öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2012-2017 yılları arasında da, İstanbul Aydın ve Arel Üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümlerinde, öğretim görevlisi olarak çalıştı.

IMG_1826 (2)

Sevinç Çelikyay-resim (2).docx