SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ AKADEMİK YILA  OYUNCULUK BÖLÜMÜ  İLE EĞİTİM YILINI AÇIYOR
16 Haziran 2017 – 14:52 | Yorum Yok

Kuruluşundan bu yana önceliği hep çağdaşlıktan,  sanat ve kültürden yana olan Doğuş Üniversitesi yeni Eğitim -Öğretim yılında  fakültemiz bünyesinde yetenekli gençlerimize yeni ufuklar açıyor.  Mevcut bölümlerimize  ilaveten  Oyunculuk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Tekstil Bölümleri …

Ana Sayfa » Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.

Gönderen: Tarih: 22 Mayıs 2017 – 11:10Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Cartier, Grafik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Irmak Akçadoğan, Grafik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Ezgi Karaata ve Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşem Başar yürütücülüğünde gerçekleştirildi. Atölye çalışmasına Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü, Doğuş Üniversitesi Grafik Bölümü ve Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri katıldılar.

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” teması çerçevesinde son kullanıcı için birincil işlevi sona erdikten sonra da kullanım değeri süren özgün ambalaj önerileri sunarken yaratıcı süreçlerin de deneyimlenmesi amaçlananan Atölye kapsamında katılımcılara, başlangıç aşamasında “Tasarımda Sürdürülebilirlik” kavramları “Tasarımda Yaratıcı Düşünme Teknikleri” ve çeşitli örnekler ile sunumlar yapılmış daha sonrasında da katılımcılar iki gruba bölünerek iki ayrı yöntem ile çalıştırılmışlardır.

Gıda, market ürünleri, kırtasiye, elektronik, mobilya gibi çeşitli ürünlerin ambalajlarının kullanım değerinin sürmesi ve içinde barındırdıkları ürünle ilgili ya da bağımsız ek işlevlerin tasarımına ilişkin çok çeşitli fikirlerin üretildiği Atölye çalışmasının sonucunda seçilen projeler 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında sergilenecektir.

IMG_3196 IMG_3202 IMG_3209 IMG_3212 IMG_3213Print IMG_3214 IMG_3226 IMG_3228 IMG_3232 IMG_3292 IMG_3304