SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ AKADEMİK YILA  OYUNCULUK BÖLÜMÜ  İLE EĞİTİM YILINI AÇIYOR
16 Haziran 2017 – 14:52 | Yorum Yok

Kuruluşundan bu yana önceliği hep çağdaşlıktan,  sanat ve kültürden yana olan Doğuş Üniversitesi yeni Eğitim -Öğretim yılında  fakültemiz bünyesinde yetenekli gençlerimize yeni ufuklar açıyor.  Mevcut bölümlerimize  ilaveten  Oyunculuk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Tekstil Bölümleri …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğrencileri Genç Kırmızı’da Finalist Oldu!

Gönderen: Tarih: 11 Mayıs 2017 – 16:29Yorum Yok

f8aace3f-11db-4771-b973-77df9760f969

Genç Kırmızı yarışmasının bu seneki konusu, Türkçe Yeraltı Edebiyatının ilk örneği sayılan Hakan Günday‘ın Kinyas ve Kayra isimli kitabı için kapak tasarımı oluşturmak oldu. 38 üniversite, 51 fakülteden toplam 573 öğrenci arkadaşın yer aldığı 260 ekibin katıldığı; Doğan Kitap sponsorluğundaki 9. Genç Kırmızı Ödülleri’nde Akademisyenler Jürisi’nin değerlendirmesi tamamlandı. Bu değerlendirmede en yüksek puanı alan ilk %10’luk dilime giren çalışmaların yer aldığı “kısa liste” oluştu. Kısa listeye 36 çalışma girme başarısı gösterdi. Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Bölümü Yrd. Doç. Ezgi Karaata‘nın danışmanlığında Grafik Bölümü öğrencisi Murat Yılmaz ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Dal ve Grafik Bölümü Yan Dal öğrencisi Ayşegül Tarlan‘ın ortak çalışması seçilen 36 çalışmadan biri oldu.

Kısa liste, 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü İstanbul’da toplanacak olan, başkanlığını PURPLE Sustainable  Ideas, Kurucu Ortağı Faika Ergüder’in yapacağı, Kırmızı Zanaat – Doğan Kitap ile Genç Kırmızı Yarışması jürisine sunulacak. Yarışma sonuçları, 24 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek 14. Kırmızı Ödül Töreni’nde açıklanacak.