Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.

aydın çanakkalei

çanakkale panoraması 3

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş Savaşı, Kuvayi Milliye, Çanakkale Savaşı efsanelerinden oluşan resimli kitabın öğrenciler tarafından  yeniden yorumlanarak  düzenledikleri sergi ile açıldı. Kitabı resimleyen Aydın Erkmen, Kadıköy Kaymakamı, Okul Müdürü Recep Tutal, milli eğitim müdürleri, çeşitli ilkokullardan gelen okul müdürleri,  Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi  öğretmenleri ve  öğrencileri açılışa katıldılar, öğrenciler eserleri hakkında bilgi verdiler. Dekan Prof.  Nazan Erkmen “18 Martın Önemi” başlıklı konferansı vererek, 18 Mart’ı resimleyen sanatçıların eserlerini sundu,  tablolar hakkında bilgi verdi. Aydın Erkmen ise tarihimize ait gerçekleştirdiği  belgesel savaş resimlemelerinde bir sanatçının  nelere dikkat etmesi ve yöntemler üzerinde öğrencilere bilgi verdi.