ÜNİVERSİTEMİZ GRAFİK BÖLÜMÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “ULUSLARARASI YAZAR-ÇİZER BİRLİKTELİĞİ” PANELİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ 20.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA KARİKATÜR EVİ’NDE YAPILACAK
26 Nisan 2017 – 11:28 | Yorum Yok

27 Nisan 2017 Perşembe günü 09:30-17:00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde yapılacak olan “ULUSLARARASI YAZAR-ÇİZER BİRLİKTELİĞİ” başlıklı panel izleyicilere sunulacaktır.
Açılışını Kent Konseyi Başkanı Sayın Saltuk Yüceer, Sayın Dekanımız Prof. Nazan Erkmen ve Kadıköy Evi Birim …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

İtalyan L’Aquilla Fine Arts Academy Öğrencisi Fabrizio Pompei Prof. Nazan Erkmen’i Doktora konusu olarak Seçti.

Gönderen: Tarih: 23 Mart 2017 – 17:54Yorum Yok

FABRİZİONUN KAPAĞI 1
Erasmus partnerimiz olan İtalya L’Aquilla Fine Arts Academy Sanatta Yeterlik öğrencisi Fabrizio Pompei  tez konusu olarak Türk İllüstrasyon Sanatçısı, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen’in illüstrasyonları konu olarak seçti ve Tesi diploma accademico di II Livello Arti visive e discipline per lo specttacolo con indirrizzo in scenografia, Principi di composizione scenica e drammaturgica ne “la torre della fanciallu” başlıklı  tez kitapçığında sanatçının çalışmalarına  yer verdi. Tez kapsamında sanatçının yapıtları tez öğrencisi tarafından yorumlanarak, üç boyutlu animasyon çalışmalarına haline döndürüldü.

fabrizio 9fabrizio 4172 sayfa tutan tez çalışmasında  Türk Geleneksel Sanatı ve Mustafa Kemal Atatürk ve Sanat konularına da yer verildi.  Eserde Nazan
Erkmen tarafından resimlenen
İstanbul  Efsaneleri,  Alanya’nın Tarihi resimli  kitapta  yer alan ve çocuklara yönelik yayımlanmış illlüstrasyon çalışmaları ele alındı. Prof. Erkmen tarafından resimlenecek olan “Hazerfen Çelebi Efsanesi” ve “Kız Kulesi Efsanesi” İtalya’da resimlenmiş kitap olarak yayımlanacak ayrıca illüstrasyonlar sahne dekoru olarak uygulanacak, efsaneler opera  dekoru olarak da planlanacaktır.

fabrizio 12fabrizio 7Sanatta Yeterlik tezinde Fabrizio Pompei tarafından yorumları yapılan sanatçı Prof. Erkmen’in  illüstrasyon çalışmalarından bazıları görülmektedir.

fabrizio 10 fabrizio 6 fabrizio 5