SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ AKADEMİK YILA  OYUNCULUK BÖLÜMÜ  İLE EĞİTİM YILINI AÇIYOR
16 Haziran 2017 – 14:52 | Yorum Yok

Kuruluşundan bu yana önceliği hep çağdaşlıktan,  sanat ve kültürden yana olan Doğuş Üniversitesi yeni Eğitim -Öğretim yılında  fakültemiz bünyesinde yetenekli gençlerimize yeni ufuklar açıyor.  Mevcut bölümlerimize  ilaveten  Oyunculuk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Tekstil Bölümleri …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

İtalyan L’Aquilla Fine Arts Academy Öğrencisi Fabrizio Pompei Prof. Nazan Erkmen’i Doktora konusu olarak Seçti.

Gönderen: Tarih: 23 Mart 2017 – 17:54Yorum Yok

FABRİZİONUN KAPAĞI 1
Erasmus partnerimiz olan İtalya L’Aquilla Fine Arts Academy Sanatta Yeterlik öğrencisi Fabrizio Pompei  tez konusu olarak Türk İllüstrasyon Sanatçısı, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen’in illüstrasyonları konu olarak seçti ve Tesi diploma accademico di II Livello Arti visive e discipline per lo specttacolo con indirrizzo in scenografia, Principi di composizione scenica e drammaturgica ne “la torre della fanciallu” başlıklı  tez kitapçığında sanatçının çalışmalarına  yer verdi. Tez kapsamında sanatçının yapıtları tez öğrencisi tarafından yorumlanarak, üç boyutlu animasyon çalışmalarına haline döndürüldü.

fabrizio 9fabrizio 4172 sayfa tutan tez çalışmasında  Türk Geleneksel Sanatı ve Mustafa Kemal Atatürk ve Sanat konularına da yer verildi.  Eserde Nazan
Erkmen tarafından resimlenen
İstanbul  Efsaneleri,  Alanya’nın Tarihi resimli  kitapta  yer alan ve çocuklara yönelik yayımlanmış illlüstrasyon çalışmaları ele alındı. Prof. Erkmen tarafından resimlenecek olan “Hazerfen Çelebi Efsanesi” ve “Kız Kulesi Efsanesi” İtalya’da resimlenmiş kitap olarak yayımlanacak ayrıca illüstrasyonlar sahne dekoru olarak uygulanacak, efsaneler opera  dekoru olarak da planlanacaktır.

fabrizio 12fabrizio 7Sanatta Yeterlik tezinde Fabrizio Pompei tarafından yorumları yapılan sanatçı Prof. Erkmen’in  illüstrasyon çalışmalarından bazıları görülmektedir.

fabrizio 10 fabrizio 6 fabrizio 5