Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

8 Mart Kadın Hakları Uluslararası Paneli ve Uluslararası Sanatçı Öğretim Üyesi Sergisi Doğuş Üniversitesi’nde Yer aldı

Gönderen: Tarih: 17 Mart 2017 – 17:00Yorum Yok
  • IMG_4144IMG_4160
  • IMG_4173Doğuş Üniversitesi tarafından hazırlanan “8 Mart Kadın Hakları Günü” Etkinlik Programı 9 Mart 2017, Perşembe günü, 5nci Blok Gözaçan Konferans Salonunda yer aldı.   Etkinlik açılışı 4ncü Blok ve 5nci Blok sergi alanlarında yer alan sergi açılışları ile  başladı.  5nci Blok Sergi Alanında yer alan sergiyi Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ataç Soysal ve Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar  Yalçın  tarafından yapıldı.  Uluslararası nitelikte olan sergi, tüm üniversitelerden katılımcı sanatçı kadın öğretim üyelerinin, mezunlarımızın ve öğrencilerimizin eserlerinden oluşmakta idi.  “Çocuk Gelinler” Afişleri ile dikkati çeken Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin çalışmaları  dikkat çekici ve profesyonel nitelikte idi. Sergiye katılan öğrencilerimiz Grafik öğrencileri Araz Abedi, Beyza Bal, Ebru Öztürk, Ece Akbala, Edip Kaan Güneş, Ekin Oğuzer, Emir Kalburcu, Kaan Metin, Nevin Ayduslu,Nurilla Gengönül, Seda Gökçül, Orhun Tarcan, Rabia Rana Erginarslan geleceğin grafik sanatçıları olarak sergide yer aldılar.  Mimarlık Bölümü öğrencimiz  İlknur Cebiroğlu ahşap heykelleri ile büyük ilgi gördü. Panel açılışı  ülkemiz sanat elçisi pianist İdil Biret’in barkovizyon  konseri ile başladı;  Doğuş Üniversitesi Dans Kulubu öğrencileri dans gösterimleri ile devam etti. Birinci Oturumun Başkanlığını Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Güzin Üçışık yaptı. Panelde, Hukuk Fakültesi  V. Dekan  Prof. Dr. Hamide Zafer “Hukuk ve Kadın”, Mühendislik Fakültesi  V. Dekan Prof. Dr. Şule Önsel Ekici “Mühendislik Bilimi ve Kadın”,  Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi, Dekan Yrd., Heykel sanatçısı Prof. Dr. Meriç Hızal “Heykel Sanatında Kadın” konuşmaları ile ilgi çektiler.  2nci Oturum Başkanlığını Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nüket Saraçel yaptı.  L’Aquilla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi, Prof. Lea Contestabile, “Womens’ Rights, Kadın Hakları”,  “Her Güçlü Erkeğin Arkasında bir Güçlü Kadın sanatçı Vardır” başlıklı konuşması ile Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Nazan Erkmen, Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Afife Batur  “Kadın Mimar/Mimarlıkta Kadın” ve  Kadıköy Belediye  Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın‘ın “İstihdam ve Kadın” başlıklı konuşması program içerisinde yer aldı.  4ncü Blok giriş katında yer alan  diğer sergide ise, Sanat Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri, ülkemizin pek çok çeşitli güzel sanatlar fakültelerinden öğretim üyeleri ve mezunlarımız çok renkli  bir sergiye eşlik ettiler.  Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’ndenAyşe Özel,Begüm Gücük, Ezgi Karaata, Irmak Akçadoğan, Nazan Erkmen, Serpil Şakar, Mimar Sinan Üniversitesi’nden  Derya Yılmaz Özşen,Duygu Kahraman,Aygün Dinçer Kırca,Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Ayşe Bilir, Nişantaşı  Üniversitesi öğretim üyesi Ayşe Gamze Öngen, Sivas Üniversitesi öğretim üyesi Bircan Ak, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi, Deniz Sağdıç,Didem Atiş; Gülgün Elitez, Gülseren İldeş,Işık Üniversitesi öğretim üyesi heykeltraş Meriç Hızal, Marmara Üniversitesi öğretim elemanı Oya Kızıldağ Atilla. Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Özlem Mutaf Büyükarman, MÜ Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Pesent Doğan, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Refa Emrali, MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanı Sebla Selin Ok, Seher Aşıcı, Şehnaz Biçer Özcan, Şerife Atlıhan, Sevim Arslan,   Vesile Aykaç, Pesent Doğan Cumhuriyet  Üniversitesi öğretim  elemanı Sevda Karaseyfioğlu Paçalı,  İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi  resim öğretmeni Silver Gözütok Güçlü, Üniversitemiz mezunu, Marmara Üniversitesi öğretim elemanı Çimen Bayburtlu, Evrim Sırmalı, üniversiteleri sanatçı kadın öğretim üyeleri yanısıra İtalya L’Aquilla Üniversitesi öğretim üyesi, sanatçı öğretim üyesi Prof. LeaContestabile, Primarosa Cesarini Sforza ve Alman sanatçı Jane Katherine di Renzo fotoğraf, gravür, resim, illüstrasyon, heykel, alanlarındaki eserleri ile sergiye katıldılar. 5nci Blok Sergi alanında yer alan Grafik Bölümü öğrenci afişleri sergilenen en önemli yapıtlar arasında yer aldı. Öğrencilerin sergisini ve eserlerini tanıtan prizma haberi en kısa süre içerisinde yer alacaktır.

IMG_1752 IMG_1853 IMG_1843 IMG_1845