Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Endüstri Ürünleri Tasarımı

ILDC 2011 – 4. Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması

Gönderen: Tarih: 15 Aralık 2010 – 09:17Yorum Yok

4. Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD) ve İFO İstanbul Fuar Hizmetleri A..Ş. tarafından, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İstanbul Şubesi desteğiyle, Asansör İstanbul Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenmektedir.

Asansör sektöründe katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve tasarım etkinliklerinin yaygınlaştırılması büyük önem taşımaktadır. Bu yarışmayla asansör sektörü ve asansör kullanıcıları için yenilikçi tasarımların desteklenmesi amaçlanmaktadır.

KONU
IV. Asansör Tasarım Yarışmasının konusu: “ASANSÖRLERDE MODERNİZASYON”
Bilindiği gibi, bilhassa büyük  şehirlerdeki konut, işyeri ve otellerde yıllar önce o günlerin teknolojisi ile kurulmuş asansörlerin bir çoğu, ihtiyaca cevap veremez haldedir. Binaların mevcut strüktürleri içinde bu asansörlerin modernize edilme imkanları oldukça kısıtlıdır.
Bu yarışmaya katılan projelerden, işte bu kısıtlı hacim ve alanlarda, günümüz teknolojisinden azami yararlanılarak asansörleri teknik ve estetik yönden iyileştirmeleri ve kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik özgün ve yenilikçi bir anlayış ile tasarımlar ortaya çıkarmaları beklenmektedir.

Detaylar için:

ILDC 2011 Jüri Üyeleri