Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.
25 Mart 2017 – 17:30 | Yorum Yok

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

PROF. DR. SABİT KALFAGİL İSTANBUL RESİMLERİ SERGİSİ AÇILDI SERGİ BÜYÜK BİR İLGİ İLE İZLENİYOR

Gönderen: Tarih: 16 Aralık 2016 – 09:24Yorum Yok

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Abdullah Dinçkol tarafından 12 Aralık 2016 tarihinde  yapılan açılışa pek çok öğretim üyesi ve öğrencimiz katıldı.  Sergi açılışında bulunan Sayın  Rektörümüz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ataç Soysal, öğretim üyelerimiz ve  öğrencilerimiz  fotoğrafları büyük bir ilgiyle izlediler. Prof. Dr. Sabit Kalfagil kendi tekniği ve eserleri hakkında bilgi verdi. Sergi  1/Ocak /2017 tarihine kadar izleyicilerin ilgisine sunulacak.

Prof. Kalfagil 1934’de Elazığ’da doğdu.  Konya Lisesinden mezun olduktan sonra; 1959’da İTÜ Mimarlık Fakültesi Yüksek Mühendis – Mimar olarak mezun oldu.  1980 yılına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde İmar Müdürlüğü Başkan Danışmanlığı, ve Fatih Belediyesi Başkan Danışmanlığı yaptı.  Sanatına Mimarlık ve arkeolojik eserleri belgeleyerek başladı.  Eserleri yarışmalarda ödüllendirildi.  1972, 1988 ve 2005 yıllarında üç kişisel sergi açtı. Birçok fotoğrafı Turizm Bakanlığı yayınlarında ve  Türkiye afişlerinde yer aldı. Ulusal ve uluslararası sempozyum ve konferanslara katıldı.  Bildirileri basıldı. Bilirkişilik yaptı. Birçok yarışmada jüri üyesi oldu.

DI0A9758

1978’de Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsünün kurucuları arasında yer aldı.  Aynı kurumda 1989’da öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1989 yılında Doçent oldu, Mimar Sinan  Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünde belgesel fotoğraf Sanat Dalı Başkanlığı yaptı.  1998’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümüne profesör olarak atandı.    Ana Sanat Dalı Başkanlığı yaptı, 2001’de emekliye ayrıldı.

DI0A9771

2007 yılında Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümüne profesör olarak atandı.  Ayrıca, Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitelerinde  lisans ve Yüksek Lisans dersleri vermektedir.  Halen Fotoğraf Dergisi ve Foto Dijital Dergisinde yazıları yayınlanmaktadır.  Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçıları Derneği ile İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü (İFSAK) onur üyesidir.

DI0A9774

DI0A9761