ÜNİVERSİTEMİZ GRAFİK BÖLÜMÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “ULUSLARARASI YAZAR-ÇİZER BİRLİKTELİĞİ” PANELİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ 20.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA KARİKATÜR EVİ’NDE YAPILACAK
26 Nisan 2017 – 11:28 | Yorum Yok

27 Nisan 2017 Perşembe günü 09:30-17:00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde yapılacak olan “ULUSLARARASI YAZAR-ÇİZER BİRLİKTELİĞİ” başlıklı panel izleyicilere sunulacaktır.
Açılışını Kent Konseyi Başkanı Sayın Saltuk Yüceer, Sayın Dekanımız Prof. Nazan Erkmen ve Kadıköy Evi Birim …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

PROF. DR. SABİT KALFAGİL DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ’NDE RETROSPEKTİF FOTOĞRAF SERGİSİ AÇIYOR! 12 ARALIK 2016, SAAT 16.00, 4NCÜ BLOK – GİRİŞ – SANAT GALERİSİ

Gönderen: Tarih: 12 Aralık 2016 – 10:35Yorum Yok

ilke istanbul kpk.indd

12 ARALIK 2016, SAAT 16.00, 4NCÜ BLOK , GİRİŞ ,SANAT GALERİSİ

SABİT BEY AFİŞ

Prof. Dr. SABİT KALFAGİL Elazığ’da doğdu. Konya Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1959 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nden Y. Müh. Mimar olarak mezun oldu. 1980 yılına kadar İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nde İmar Müdürlüğü, Başkan Danışmanlığı, Fatih Belediyesi Başkan Yardımcılığı yaptı. Başlangıçta Mimarlık ve Arkeoloji eserlerinin belgelenmesi biçiminde süren çalışmaları giderek Anadolu insanı, doğası ve kültürüne tanıklık etme misyonuna dönüştü. Pek çok Anadolu gezisi yaptı. Fotoğrafları birçok ulusal ve uluslararası kişisel ve karma sergilerde yer aldı. Yarışmalarda ödüllendirildi.

1972, 1988 ve 2005 yıllarında üç kişisel sergi açtı. Birçok fotoğrafı Turizm Bakanlığı yayınlarında ve Türkiye afişlerinde yer aldı. Ulusal ve uluslararası sempozyum ve konferanslara katıldı. Bildiriler sundu, bilirkişilik yaptı. Birçok yarışmada jüri üyesi oldu. 1992 yılında TRT kurumu için “Işığın Peşinde Anadolu” adlı dokuz bölümlük bir TV belgeseli hazırladı.

sabit eser 2

1981’de “Fotoğraf Sanatında Komposizyon” adlı öğretici bir kitabı basıldı. Aynı eser, geliştirilerek 2006 ve 2007 yıllarında iki kez yayımlandı. 1988’de “Fatihin Anıtları” adlı bir albümü, 2002 yılında Kültür Bakanlığı’nca “Türkiye’nin üzerindeki Işık” adlı kitabı, 2004 yılında “Türk Fotoğrafçılar Kütüphanesi” adlı diziden bir albümü, 2005 yılında “1960 – 1970’li Yıllar” Retrospektif Fotoğraf sergisinin albümü yayımlandı.

1978’de Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü’nün kurucuları arasında yer aldı ve aynı kurumda 1989’a kadar öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra, 1878 yılında Doçent oldu. Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Belgesel Fotoğraf Sanat Dalı Başkanlığı yaptı.

1998’de Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümüne Profesör olarak atandı. Bir süre bu bölümde Ana Sanat Dalı Başkanlığı yaptı. 2001 yılında emekliye ayrıldı. 2007 yılında Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi, Fotoğraf ve Video Bölümüne profesör olarak atandı.

Halen Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora programlarında  ders vermekte olup, Fotoğraf Dergisi’nde yazıları yayımlanmaktadır. Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçıları Derneği (PTFD) ve İstanbul Fotoğraf Sanatı Amatörleri Kulübü İFSAK, Gaziantep İpek Yolu Fotoğraf Derneği GİFSAD, Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği KUFSAD, Mersin Fotoğraf Derneği MFD, Fotoğrafmetre Fotoğraf ve Gezi Derneği’nin onur üyesidir.

sabit eser 3

2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görülmüştür.

sabit eser 6