Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Görsel İletişim Tasarımı

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİMİZ, İLK FİLMİNDEN ÖDÜLLE DÖNDÜ.

Gönderen: Tarih: 28 Kasım 2016 – 12:33Yorum Yok

“The Transporter”, “The Incredible Hulk” ve “Now You See Me”  filmleriyle tanınan ünlü Film Yönetmeni  Louis Leterrier’in jüri başkanı olduğu ; “Watch Dogs Film Fest” yarışmasında,  Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencimiz Muhammed Alparslan ÖZKARDEŞ, “Hacker or God” isimli filmiyle Türkiye 2. ncisiSeçildi.

IMG-20161111-WA0064

“Watch Dogs Film Fest- Yaratıcı Video Yarışması’ , Dijital oyun tasarımı çatısında sanat, teknoloji ve eğlenceyi buluşturan yaklaşımıyla geliştirdiği oyunlar ile alanının öncüllerden biri olan yayımcı “Ubisoft Montreal” tarafından uluslararası alanda düzenlenmiştir.

Yarışmanın Türkiye ayağındaki jüri  üyeleleri arasında dünyaca ünlü yönetmen Lous Leterrier, Ubisoft Montreal  Watch Dogs 2’den Thomas Geffroyd  ve Jonathan Morin  yer aldı.

Senarist ve Yönetmenliğini Muhammed Alparslan ÖZKARDEŞ’in yaptığı  “Hacker or God” isimli kısa film, Watch Dogs Film Fest yarışmasında Türkiye 2.ncisi oldu.

Film de bilgisayar dünyasına meraklı bir gencin almış olduğu gizemli bir mesaj ile başlayan dijital  yolculuğu  ve yaşadıkları maceracı bir şekilde anlatılıyor.

Koordinatörlüğünü  Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden  Funda Savaş GÜN’ün üstlendiği “Hacker or God” Filmin Prodüktörlüğünü  Öğr.Gör Ekrem ÇELİKİZ, Görüntü Yönetmenliğini Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Merve GÜMÜŞGÖZ, Sanat Yönetmenliğini ise  Mehmet ÇİLİNGİR   üstlendi.

Filmin çekim ve yapımında DOU Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün Görüntü- Kurgu ve Fotoğraf Atölyeleri kullanılmış, Çekimlerinde “Fotoğraf ve Sinema Kulubü” öğrencileri de rol almıştır.

Haber: Öğr. Gör. Ekrem ÇELİKİZ

WhatsApp Image 2016-11-23 at 12.38.26 WhatsApp Image 2016-11-23 at 12.38.26 (2)