Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.
25 Mart 2017 – 17:30 | Yorum Yok

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş …

Ana Sayfa » Görsel İletişim Tasarımı, Sanat ve Tasarım Fakültesi

PROF. AYŞE ÖZEL’İN YENİ KİTABI ÇIKTI!

Gönderen: Tarih: 17 Kasım 2016 – 12:03Yorum Yok

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Ayşe Özel’in “Örneklerle Estetik Eleştiri “isimli yeni kitabı okuyucuları ile buluştu.

ayse ozel

Örneklerle Estetik Eleştiri kitabı, sanat üzerine geliştirilen kuramsal temeller ve değişik yaklaşımlar doğrultusunda, yazın sanatından ve plastik sanatlardan seçilen örneklerden hareketle; sanat yapıtının kendine özgü, yapısal ve estetik niteliklerini kavrama ve öğrenme süreçlerini kolaylaştırma, özellikle yaratıcı bireylerin gelişimlerine katkıda bulunma amacıyla yazıldı.

Edebiyat ve Plastik Sanatlar alanında seçilen yapıtların kendi bilgisi üzerinden, ilkin o ürünün sanat olup olmadığı araştırıldı. Eğer sanat ise; ‘Ne kadar sanat?’ sorusu sorularak, bir değerlendirilmeye gidildi.

İkinci olarak da; yapıtı anlama ve tanıma amacıyla, yapıtta varolanların bilgisinden hareketle, ‘Bana ne anlatıyor?’, ‘Nasıl anlatıyor?’ sorularına verilen yanıtlarla, estetik şiddet ve etkiye bakılarak, yapıtın iletisi ve bu iletiyi aktarış biçimi üzerine estetik bir kaygı yaratıp yaratmadığı üzerinde duruldu.

Bunun bilincinde olarak, sanat yapıtıyla karşı karşıya gelen ya da sanatı kavramaya çalışan alıcının doğru değerlendirme yapabilmesi, özellikle sanat eğitimi öğrencilerinin bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi açısından, bu kitapta; Estetik ve Temel Kuramları kitabımı destekler nitelikte, sanat eserlerinin estetik analizlerine yönelik bir çalışma gerçekleştirilmiş ve evrensel ölçütte bir estetiğin yakalanabilmesi amaçlanmıştır.

Sanat, estetik ve felsefeye ilgi duyan akademisyen ve uygulamacılara yol gösteren toparlayıcı bir çalışma olup herkese katkı sağlayıcı bir eserdir.

Yazar: Prof.Ayşe Özel

Editör:Çimen Bayburtlu