Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.
25 Mart 2017 – 17:30 | Yorum Yok

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

GRAFİK BÖLÜMÜ BAŞKANI ATAŞEHİR FEN BİLİMLERİ OKULLARINDA “ATATÜRK ve SANAT” KONFERANSINI VERDİ; KİTAPLARINI İMZALADI

Gönderen: Tarih: 15 Kasım 2016 – 09:24Yorum Yok

IMG_4318

10 Kasım, Atatürk’ün  Vefatının 83’ncü Yıldönümü olması nedeni ile çocuklar için resimlediği  kitaplarla tanınan Prof. Nazan Erkmen, Fen Bilimleri Okul Müdürlüğü tarafından Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıtmak amacı ile “Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Sanat” başlıklı söyleşiyi gerçekleştirmek ve çocuklar için resimlediği kitapları imzalamak üzere  davet edildi.  Okul Müdürü Nihan Göral Boyalı, Kurucu Temsilci Meriç  Arıkan, kurum öğretmenleri ve bu programı hazırlayan Görsel Sanatlar öğretmeni Funda Dükmeler ve yüzlerce öğrenci konferansa katıldılar. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tanıtımını, çocuklar için çizilmiş illüstrasyonlarla hazırlanan videolarla  gerçekleştiren Prof. Nazan Erkmen, konferansı öğrenciler eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk için bestelenen “Beni Seni Görmeden Sevdim’’’ adlı şarkı ile başlattı. Fen Bilimleri Okulu değerli öğrencisi Nazmi Arda ARIKAN tarafından solo olarak söylenen bu şarkı günün sürprizi olarak gerçekleşti.  Bu küçük konseri büyük bir beğeni ile izleyen öğrenciler daha sonra videolarda Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülke için yaptıklarını izlediler ve Grafik Bölüm Başkanı Prof. Erkmen’in “ Mustafa Kemal Atatürk ve Sanat” başlığı altında verdiği konferansın son kısmında İdil Biret tarafından icra edilen Chopin I no.lu Piano konçertosunu, viyolonist  Suna Kan’dan Cesar Franc keman konçertosunu ve ünlü soprano Leyla Gencer’den  Madame Butterfuly aryasını dinlediler.  Konserler sonunda öğrencilere Mustafa  Kemal Atatürk’ün yurt dışına gönderdiği çocuk sanatçıların bugün tüm dünyada ülkemizin tanıtımda en önemli değer oldukları anlatıldı. Prof. Erkmen ünlü sanatçılarımızı tanıtırken,Atatürk’ün sanat alanında Türk ulusu için  gerçekleştirdiklerini de videolar eşliğinde anlattı. Karşılıklı bir iletişim içerisinde geçen konferans sonunda çocuklar için resimlediği kitapları tek tek imzalayarak birlikte resim yapacakları tarihi kararlaştırdılar.

IMG_4319 (002)

IMG_4264

IMG_4317 (002)

IMG_4320 (002) IMG_4316 (002)  IMG_4321 IMG_4322 (002)