ÜNİVERSİTEMİZ GRAFİK BÖLÜMÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “ULUSLARARASI YAZAR-ÇİZER BİRLİKTELİĞİ” PANELİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ 20.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA KARİKATÜR EVİ’NDE YAPILACAK
26 Nisan 2017 – 11:28 | Yorum Yok

27 Nisan 2017 Perşembe günü 09:30-17:00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde yapılacak olan “ULUSLARARASI YAZAR-ÇİZER BİRLİKTELİĞİ” başlıklı panel izleyicilere sunulacaktır.
Açılışını Kent Konseyi Başkanı Sayın Saltuk Yüceer, Sayın Dekanımız Prof. Nazan Erkmen ve Kadıköy Evi Birim …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

GRAFİK BÖLÜMÜ BAŞKANI ATAŞEHİR FEN BİLİMLERİ OKULLARINDA “ATATÜRK ve SANAT” KONFERANSINI VERDİ; KİTAPLARINI İMZALADI

Gönderen: Tarih: 15 Kasım 2016 – 09:24Yorum Yok

IMG_4318

10 Kasım, Atatürk’ün  Vefatının 83’ncü Yıldönümü olması nedeni ile çocuklar için resimlediği  kitaplarla tanınan Prof. Nazan Erkmen, Fen Bilimleri Okul Müdürlüğü tarafından Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıtmak amacı ile “Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Sanat” başlıklı söyleşiyi gerçekleştirmek ve çocuklar için resimlediği kitapları imzalamak üzere  davet edildi.  Okul Müdürü Nihan Göral Boyalı, Kurucu Temsilci Meriç  Arıkan, kurum öğretmenleri ve bu programı hazırlayan Görsel Sanatlar öğretmeni Funda Dükmeler ve yüzlerce öğrenci konferansa katıldılar. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tanıtımını, çocuklar için çizilmiş illüstrasyonlarla hazırlanan videolarla  gerçekleştiren Prof. Nazan Erkmen, konferansı öğrenciler eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk için bestelenen “Beni Seni Görmeden Sevdim’’’ adlı şarkı ile başlattı. Fen Bilimleri Okulu değerli öğrencisi Nazmi Arda ARIKAN tarafından solo olarak söylenen bu şarkı günün sürprizi olarak gerçekleşti.  Bu küçük konseri büyük bir beğeni ile izleyen öğrenciler daha sonra videolarda Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülke için yaptıklarını izlediler ve Grafik Bölüm Başkanı Prof. Erkmen’in “ Mustafa Kemal Atatürk ve Sanat” başlığı altında verdiği konferansın son kısmında İdil Biret tarafından icra edilen Chopin I no.lu Piano konçertosunu, viyolonist  Suna Kan’dan Cesar Franc keman konçertosunu ve ünlü soprano Leyla Gencer’den  Madame Butterfuly aryasını dinlediler.  Konserler sonunda öğrencilere Mustafa  Kemal Atatürk’ün yurt dışına gönderdiği çocuk sanatçıların bugün tüm dünyada ülkemizin tanıtımda en önemli değer oldukları anlatıldı. Prof. Erkmen ünlü sanatçılarımızı tanıtırken,Atatürk’ün sanat alanında Türk ulusu için  gerçekleştirdiklerini de videolar eşliğinde anlattı. Karşılıklı bir iletişim içerisinde geçen konferans sonunda çocuklar için resimlediği kitapları tek tek imzalayarak birlikte resim yapacakları tarihi kararlaştırdılar.

IMG_4319 (002)

IMG_4264

IMG_4317 (002)

IMG_4320 (002) IMG_4316 (002)  IMG_4321 IMG_4322 (002)