Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.
25 Mart 2017 – 17:30 | Yorum Yok

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş …

Ana Sayfa » Grafik

“La Escuela de Arte y Superior de diseño “Antonio Failde” de Ourense” Dekanı Ünlü Sanatçı Prof. Cesar Taboada Beykent Ve Doğuş Üniversitesi Öğrencilerine Serigrafi Tekniklerini Öğretti

Gönderen: Tarih: 02 Kasım 2016 – 16:15Yorum Yok

IMG_2336

Uluslararası Sanat ve Tasarım Okulu “La Escuela de Arte y Superior de diseño “Antonio Failde” de Ourense”, Galiçya’da” Ourense Xunta de Galicia” Birliğine  bağlı bir eğitim kurumudur.EASD Antonio Failde tüm üniversite diplomalarına  eşdeğer eğitim vermektedir.  Kurumun amacı yüksek sanat eğitimi çağrılarına tasarım yoluyla cevap vermek ve  sanat eğitiminde yer alan  uzmanlık alanlarında pek  çok sanat ve tasarım kurumu ile  birlikte çalışmalar düzenlemektir. EASD  Antonio Failde  aynı şekilde uluslararası alanda Galiçya’da sanat ve tasarım kurumlarına da  ev sahipliği yapmakta; tasarım kültürü ile ilgili boşlukları yaptığı bu çalışmalarla kapatmayı amaçlamaktadır.  EASD “Antonio Failde”   teorik sınıflar yanı sıra,özel iletişim teknolojileri, prototip, fotoğraf veya düzenleme ile donatılmış uygulamalı eğitim için atölye çalışmaları da sunmaktadır.

Uluslararası alanda sanat ve tasarım kurumları ile yoğun çalışmalar gerçekleştiren kurumun Dekanı, Uluslararası İlişkiler Direktörü  ve ünlü serigrafi sanatçısı Prof. Dr. Cesar Tabaoda Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Bölümü ve Beykent Üniversitesi öğrencileri ile  25 – 26 Ekim 2016 tarihlerinde serigrafi çalışması yaptı, ayrıca 27 Ekim 2016 tarihinde Üniversitemizde kişisel Serigrafi Sergisi açtı.

25 – 26 Ekim 2016 tarihinde yer alan Serigrafi Çalıştayında Prof. Cesar Taboada öncelikle serigrafi sanatı ile ilgili detaylı  teknik bilgi verdikten sonra powerpoint sunum eşliğinde bu alanda öncü sanatçıları tanıttı, özgün  çalışmalarını açıkladı.    Daha sonra atölye çalışmasına geçildi.  Pozlanmış hazır ipekler, kasnaklara gerildikten sonra boya verilerek T-shirtlere baskılar alındı. Tek renk tek kalıp ve iki kalıp ile iki renk olarak baskılar çeşitlendirildi. Çalışmaya Beykent Üniversitesi’nden  İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri Ecem Sürücü  ve  Seyhan Köse, Grafik Tasarım Bölümünden Ali Marei ve Yusa Can Bardak ; Doğuş Üniversitesi Grafik Bölümünden Ebru Öztürk,Araz Abedi, Ekin Oğuzer,Tuğçe Cansu,Huma Başak Özcan  ve Kaan Metin katıldılar.

IMG_2317IMG_2324IMG_2295IMG_2325IMG_2326IMG_2333IMG_2346IMG_2352IMG_2361