ÜNİVERSİTEMİZ GRAFİK BÖLÜMÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “ULUSLARARASI YAZAR-ÇİZER BİRLİKTELİĞİ” PANELİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ 20.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA KARİKATÜR EVİ’NDE YAPILACAK
26 Nisan 2017 – 11:28 | Yorum Yok

27 Nisan 2017 Perşembe günü 09:30-17:00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde yapılacak olan “ULUSLARARASI YAZAR-ÇİZER BİRLİKTELİĞİ” başlıklı panel izleyicilere sunulacaktır.
Açılışını Kent Konseyi Başkanı Sayın Saltuk Yüceer, Sayın Dekanımız Prof. Nazan Erkmen ve Kadıköy Evi Birim …

Ana Sayfa » Grafik

“La Escuela de Arte y Superior de diseño “Antonio Failde” de Ourense” Dekanı Ünlü Sanatçı Prof. Cesar Taboada Beykent Ve Doğuş Üniversitesi Öğrencilerine Serigrafi Tekniklerini Öğretti

Gönderen: Tarih: 02 Kasım 2016 – 16:15Yorum Yok

IMG_2336

Uluslararası Sanat ve Tasarım Okulu “La Escuela de Arte y Superior de diseño “Antonio Failde” de Ourense”, Galiçya’da” Ourense Xunta de Galicia” Birliğine  bağlı bir eğitim kurumudur.EASD Antonio Failde tüm üniversite diplomalarına  eşdeğer eğitim vermektedir.  Kurumun amacı yüksek sanat eğitimi çağrılarına tasarım yoluyla cevap vermek ve  sanat eğitiminde yer alan  uzmanlık alanlarında pek  çok sanat ve tasarım kurumu ile  birlikte çalışmalar düzenlemektir. EASD  Antonio Failde  aynı şekilde uluslararası alanda Galiçya’da sanat ve tasarım kurumlarına da  ev sahipliği yapmakta; tasarım kültürü ile ilgili boşlukları yaptığı bu çalışmalarla kapatmayı amaçlamaktadır.  EASD “Antonio Failde”   teorik sınıflar yanı sıra,özel iletişim teknolojileri, prototip, fotoğraf veya düzenleme ile donatılmış uygulamalı eğitim için atölye çalışmaları da sunmaktadır.

Uluslararası alanda sanat ve tasarım kurumları ile yoğun çalışmalar gerçekleştiren kurumun Dekanı, Uluslararası İlişkiler Direktörü  ve ünlü serigrafi sanatçısı Prof. Dr. Cesar Tabaoda Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Bölümü ve Beykent Üniversitesi öğrencileri ile  25 – 26 Ekim 2016 tarihlerinde serigrafi çalışması yaptı, ayrıca 27 Ekim 2016 tarihinde Üniversitemizde kişisel Serigrafi Sergisi açtı.

25 – 26 Ekim 2016 tarihinde yer alan Serigrafi Çalıştayında Prof. Cesar Taboada öncelikle serigrafi sanatı ile ilgili detaylı  teknik bilgi verdikten sonra powerpoint sunum eşliğinde bu alanda öncü sanatçıları tanıttı, özgün  çalışmalarını açıkladı.    Daha sonra atölye çalışmasına geçildi.  Pozlanmış hazır ipekler, kasnaklara gerildikten sonra boya verilerek T-shirtlere baskılar alındı. Tek renk tek kalıp ve iki kalıp ile iki renk olarak baskılar çeşitlendirildi. Çalışmaya Beykent Üniversitesi’nden  İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri Ecem Sürücü  ve  Seyhan Köse, Grafik Tasarım Bölümünden Ali Marei ve Yusa Can Bardak ; Doğuş Üniversitesi Grafik Bölümünden Ebru Öztürk,Araz Abedi, Ekin Oğuzer,Tuğçe Cansu,Huma Başak Özcan  ve Kaan Metin katıldılar.

IMG_2317IMG_2324IMG_2295IMG_2325IMG_2326IMG_2333IMG_2346IMG_2352IMG_2361