Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.
25 Mart 2017 – 17:30 | Yorum Yok

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş …

Ana Sayfa » Grafik, Sanat ve Tasarım Fakültesi

GRAFİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İKSV 3NCÜ ULUSLARARASI TASARIM BİENALİ AKADEMİ PROGRAMINA KATILDI

Gönderen: Tarih: 24 Ekim 2016 – 15:44Yorum Yok

Grafik Bölümü 2012 – 2013, 2014 – 2015 Eğitim yılında İKSV Uluslararası Tasarım Bienali’ne katılmıştır.  2015 – 2016 eğitim yılında da İKSV organizasyonu tarafından gelen teklif ile Grafik Bölümü öğretim üyeleri tarafından 3ncü  Uluslararası Tasarım Biennali Akademi Programına katılma kararı alınmıştır.  Grafik Bölümü öğretim üyeleri  ile tüm  bölüm öğrencilerinin 26 Ekim – 30 Ekim 2016 tarihleri arasında  sürdürdüğü çalıştay sonucunda ortaya çıkan sonuçlar 21 Ekim – 20 Kasım 2016 tarihleri arasında 4. Blok Tiyatro Salonu Fuaye  Alanında , Saat 14.00’de sergi ile izleyicilere sunulacaktır. Serginin teması “Kimlik Dokusu”dur.   Grafik Bölümü Öğretim  üyeleri ise  İKSV Tasarım Bienali tarafından verilen konsept doğrultusunda “Biz İnsan mıyız?” başlıklı çalışmaları ile sergiye katılacaklardır. Bölüm öğrencileri ile sürdürülen Atölye çalışması Türk kültürüne ışık tutan binlerce yıllık bir geçmişe sahip, iletişim gereksinimiyle ortaya çıkmış “Tamga” sembollerinin öğrencilere anlatılmasıyla başlatıldı. Tamgalardan yola çıkılarak öğrencilerden kendilerini tanımlamaları;  kendi benliklerinin derinliklerine inmeleri, içinde yaşadıkları aile, toplum, ülke ve son olarak da dünya da durdukları noktada bu tanımlamaları tasarımları ile  bir simge olarak ortaya çıkartmaları istendi.   Öğrencilerin her biri ayrı ayrı sunum yaparak, çıkış noktaları ve yorumlarını açıkladılar.  Öğrencilerin sundukları tasarımları ile ilgili açıklama yazıları, tasarımın negatif ve pozitifi sergide yer alacaktır.

Sergiye katılan Grafik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Nazan Erkmen, Yrd. Doç. Ezgi Karaata, Yrd. Doç. Irmak Akçadoğan, Yrd. Doç. Begüm Gücük olup, sergiye katılan Grafik Bölümü öğrencileri Fatma Zor, Buse Nur Kaya, Furkan Yavru, Çağla Timur,Gurur Sönmez, Enes Şahin, Ece Akbala, Seda Gökçül, Sena Kolenoğlu, Sinan Berk, Kübra Baydar, Dilara Veis, Umut Türk, Ezgi Gün,Dilara Ateren, Ekin Oğuzer, Tuğçe Cansu, Ayberk Peker, Buğra Erdoğan, Eda Erkovan,Naz Arda Kunt, Mustafa Yurdacan, Beyza Bal, Furkan Pehlivan, Arian Abedi, Sezer Uluçay,Afet Zengin, Hüdai Gairan,Ozan Şahin, Mert Mertsoy, Serhan Başyiğit, İclal Betül Cebeci, Meltem Özkaya, Ahmet Alperen Başkan,Doğan Biliç, Kübra Taşut’tur.

tasarim_bienal tasarim_bienal tasarim_bienal tasarim_bienal tasarim_bienal