Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ,Türkiye’de markalaşmayı hedef alan ilk tekstil kuruluşlarından biri olan Balins Jeans firmasına ait fabrikayı ziyaret etti.Fabrika ziyaretini düzenlemiş olan Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç.Ayşe Gamze Öngen aracılığı ile Moda Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.Öğr.Üys.Sevinç Çelikyay ve Arş.Gör.Sibel Algül öğrencilerimize ziyaret sırasında eşlik etti.

1978 yılından bu yana denim ve non denim konfeksiyon ürünleri ihracatı yaparak Avrupada önemli bir pazar payına sahip olan firma yetkilileri öğrencilerimize birebir üretim sürecini anlattı. Firma yetkilisi “İhracatının tamamını Avrupa ülkelerine gerçekleştiren şirketimiz kalitesi ve güvenirliliği ile sektörde etkin bir marka durumuna gelmeyi başarmıştır. Yıllık 2.400.000 adet üretim kapasitesi ile gerçekleştirdiği ihracatıyla Türk ekonomisine katkı sağlamaktadır.” diye konuştu ve deneyimlerini öğrencilerimize yüzyüze aktardı.Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri jean üretim sürecinin kalıp aşamasından paketlemeye kadar olan tüm süreci gözlemledi.