Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.
25 Mart 2017 – 17:30 | Yorum Yok

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş …

Ana Sayfa » Grafik, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Öğrencileri İKSV 3ncü Tasarım Bienali’ne Katılıyor

Gönderen: Tarih: 27 Eylül 2016 – 16:34Yorum Yok

IMG_7660

Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Bölümü  Öğrencileri IKSV tarafından 3. İstanbul Tasarım Bienaline davet edildi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali’nin üçüncüsü 22 Ekim – 4 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 3. İstanbul Tasarım Bienali’nin başlığı ve teması, küratörler Beatriz Colomina ve Mark Wigley tarafından 1 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesinde yapılan medya toplantısıyla açıklandı.

3.  İstanbul Tasarım Bienali’nin “insan” ve “tasarım” kavramları arasındaki yakın ilişkinin  ele alındığı bu bienal’de, bienal küratörleri  “Tasarım hep insanın hizmetindeymiş gibi görünse de, asıl iddiası insanı yeniden tasarlamaktır. Her şeyin tasarlandığı bir devirde büyük bir özenle şekillendirdiğimiz kişisel görünümümüz ve dijital kimliğimiz bizi çevreleyen kişisel cihazlar, yeni maddeler, arayüzler, ağlar, sistemler, altyapıların, veriler, kimyasal organizmalar ve genetik kodların hepsi birer tasarım ürünüdür.  Tam anlamı ile tasarımın içinde yaşıyoruz”şeklinde Bienalin içeriğini açıkladılar.

IMG_7682IMG_7678IMG_7674

IMG_7673IMG_7666IMG_7661

IMG_7650

IMG_7624

IMG_7641

26 Eylül 2016 tarihinde grafik bölümü öğretim üyeleri ile çalıştaya katılarak fikirlerini beyin fırtınası şeklinde oluşturan, ve daha sonra bu fikirlerini tasarım yapmak üzere kağıda döken ve öğretim üyeleri ile tartışan Grafik Bölümü öğrencileri  KİMLİK DOKUSU :BİZ İNSAN MIYIZ : TÜRÜMÜZÜN TASARIMI konusunda ilginç IMG_7627öneriler geliştirdiler. Geçen yıl da bu önemli etkinliğe katılan Grafik Bölümü öğrencileri grafik bölümü öğretim üyeleri ile birlikte 26 Ekim 2016 tarihinde ilk katılacakları Tasarım Bienali’ne iyi işler çıkartmak için  yoğun  çalışmalarına başladılar.

Çalıştay bir hafta  daha yoğun olarak devam edecek. Jüri tarafından seçilecek tasarımlar  22 Ekim – 4 Aralık 2016 tarihleri arasında 4. Blok Tiyatro Salonu fuayesinde sergilenecek.