Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

İÇ MİMARLIK BÖLÜM ÜÇÜNCÜSÜ FERHAT DURAL DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SANAT VE TASARIM KURUMLARINDAN YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ İÇİN  BURS VE KABUL “ACCEPTANCE” ALDI

Gönderen: Tarih: 18 Ağustos 2016 – 08:45Yorum Yok

13576636_302293936775980_5521331499153494292_oa

2012 – 2016 Dönemi İç mimarlık Bölümünü birincilikle kazanan FERHAT DURAL, fakülteden mezun olana dek yüzde yüz bursla eğitimini tamamladı. Son sınıfa kadar   yüksek onur öğrencisi olarak birincilikle bitirdi. Mezuniyette ise    3.51 – 400 not ortalaması  ile 3ncülükle mezun oldu.    2015 – 2016 yılları arasında Accademia Albertina di belle arti di Torino’ya Erasmus öğrencisi olarak kabul  edildi. 2012 – 2016 yılları arasında devamlı olarak  öğrenci bölüm temsilciliği yaptı. Doğuş Üniversitesi Sinema Kulübu ve Fotoğraf    kulüplerinde aktif üye olarak görev  yaptı.  2012 – 2014 yıllarında “Yaşamda Sanat” Sempozyumunun  düzenlenmesinde asistanlık üstlendi. 2 Nisan 2013 yılında Bölüm tarafından düzenlenen “ İç Mekanlar – 5 yıldızlı Otelle” seminerinde görev aldı. 2015 yılında kurum dekanlığı tarafından düzenlenen “Kendi  Şapkanı Kendin Yarat” yarışmasında derece  aldı. 1 Haziran 2014 de Fakülte Dekanı Prof. Nazan Erkmen ile Show TV’ye çıktı. Doğuş Üniversitesinde öğrenci olmanın önemini  ve İç Mimarlık bölümünü anlattı.  2016 da belgesel filmin hazırlanmasında “Altın Eller, Altın Ustalar, Fabrika-i Hümayun” belgeselinin çekiminde  asistanlık yaptı. Atatürkçü Düşünce Kulübü Ve felsefe Kulübü üyesi oldu.

Dünyaca ünlü Tasarım  firmalarından LAGO Tasarım firması sponsorluğunda “It’s Home” başlıklı Proje tasarım Çalıştayı I.A.A.D.(Istituto Applicata e Design Tasarım Üniversitesi,Torino  Italya’da  gerçekleşti.  Bu çalıştaya dünyanın çeşitli üniversitelerinden  başvuruda bulunan  yüzlerce  Master ve Lisans öğrencileri arasından 12 kişi seçildi ve Sanat  Tasarım Fakültesi öğrencimiz Ferhat Dural da seçilen bu öğrenciler arasında yer aldı. “Secret Wardrobe” adlı  çalışması ile büyük beğeni kazandı.

İtalya, İngiltere, Amerika, İskoçya gibi dünyanın çeşitli ülkelerindeki önemli tasarım fakültelerinde Yüksek Lisans eğitimi yapmak üzere burslu kabul aldı. Bu üniversiteler: İtalya IAAD. (Istituto Applicata e Design Tasarım Üniversitesi,Torino,  Istituto Superiore di Design Napoli, Universita degli studi Firenze, Florence Design Academy, İngiltere : Coventry University, Porsmouth University, University of Central Lancshire,Middlesex University,ABD : Suffolk University, İskoçya:Heriot-Watt University’leridir.
3a