Değerli Öğrencimiz Sevgili Ayşe Abacı Bu Yıl Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Birincilikle Mezun Oldu!!

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Birincisi Değerli Öğrencimiz

AYŞE ABACI

ayseabaci4 (002)

Görsel İletişim Tasarımı  Bölümü  Hakkında Kısa Bilgi :

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ  bu yıl TS-2  puan türü ile öğrenci alacaktır.  Bölüm Türkçe ve öğretim süresi 4 yıldır.  2015 Taban puanı 344.51, (tam burslu), % 50 burslu taban puanı 200.39’dur. Görsel İletişim  Tasarımı Bölümüne girmek isteyen öğrencilerin sinema, televizyon, bilgisayarla iletişim konularına ve güzel sanatlarla ilgili, şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, özgün biçim ve kompozisyonları zihninde canlandırabilen ve bu görüşlerini  tasarımları ile ifade edebilme yeteneklerine sahip olmaları gerekmektedir. Fakültemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü temel iletişim  tasarım ilkeleri doğrultusunda sanat ve kültür, web tasarımı, grafik tasarım,  reklam, fotoğraf, sinema, film çekimi, senaryo, kurgu, yapım, yönetim, televizyon ve multimedya dallarını içeren bütünlükte bir eğitim vermektedir. Bu yıl 54 kişi % 50 burslu, 6 kişi tam burslu olarak kayıt yaptırabilecektir.  Mezun öğrenciler sinema, televizyon, reklam ve internet gibi kitle iletişim sektörlerinde, dijital iletişim konularında, web tasarımı, film yapımı, fotoğraf çekimi, 3 boyutlu görselleştirme ve animasyon, ses ve hareketli görüntü ile tasarım, interaktif enformasyon tasarımı gibi alanlarda görev alabilirler.

DI0A1050kepleri havaya atarken

ayşe abaci görsel iletiyim mezunları

Fakültemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne kayıtlar 3 Ağustos’ta Başlıyor…

Görsel İletişim Tasarımı Bölümünü tanıtırken, Bu yıl Birincilikle Mezun olan Değerli Öğrencimiz Sayın Ayşe Abacı’yı  sizlere tanıtmaktan gurur duyuyoruz.

ayseabaci3 (002)

Bu yıl  Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden   Değerli öğrencimiz Ayşe Abacı 3.54 not  ortalaması ile birincilikle  mezun oldu. 3.46 not ortalaması  ile Sena Katırcı, 3.44 not ortalaması ile Pırıl Yurdakoş üçüncülükle bölümlerinden mezun oldular. Değerli mezunlarımıza başarılar diliyoruz.

1. Doğuş Üniversitesini tercih nedeniniz ?

Doğuş Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne yetenek sınavı ile girme hakkı kazandım. Sınav öncesi üniversite tarafından düzenlenen kurslara katıldığımda, desen eğitimi veren, özlemle andığım değerli hocam Yrd. Doç. Selçuk Günay‘ın olumlu yaklaşımları Doğuş Üniversitesi’ni tercih etmemde öncelikli neden oldu. Güçlü akademik kadrosunun yanı sıra, yerleşkenin merkezi bir konumda olması ve İstanbul’un bir çok noktasından kolaylıkla ulaşılabilmesi Doğuş Üniversitesi’ni tercih etmemdeki bir diğer nedendi.

1. Eğitim  hakkındaki düşünceleriniz ?

Hem akademik geçmişi ve mesleki tecrübesi hem de öğrencilerine olan olumlu yaklaşımları ile Görsel İletişim Tasarımı bölüm başkanımız Prof. Dr. Funda Savaş Gün ve Yrd. Doç. Mustafa Bülbül başta olmak üzere, dört sene boyunca eğitim aldığım tüm bölüm hocalarım, öğrencilerine gereken desteği ve ilgiyi her zaman gösterdiler. Öğrenciliğim sırasında Dekanlığımızı yapan çalışmaları ile fakültemizi  yükselten; grafik bölümü arkadaşlarımdan da öğrendiğim üzere dersleri çok dolu ve eğlenceli  geçen hocamız  Prof. Dr. Nazan Erkmen, fakülte ve üniversite seçmeli derslerle eğitim alma fırsatı bulduğum  Yrd. Doç. Dr. Süreyya Elif Aksoy, Öğr. Gör. Arzu Aygün Hazır başta olmak üzere, bölümüm dışındaki diğer hocalarım da her derse aynı özen ve öğrencilerinin ufkunu açma heyecanı ile katıldılar.

Bölümümüzdeki akademisyenlerin verdiği ciddi  eğitim ve doğru yönlendirmeleriyle, hem akademik kariyer hedefleyen kişiler için hem de sektörde iyi bir başlangıç yapmayı isteyen kişiler için Doğuş Üniversitesi’nin iyi bir tercih olacağını düşünüyorum.

3. Üniversitede geçirdiğiniz yıllar içerisinden en çok neyi özleyeceksiniz ?

Doğuş Üniversitesi’nin benim için anlamı değerli hocalarımdır. Bir postere baktığımda Öğr. Gör. Kemal Şahin hocamın tasarım ilkeleri hakkında söyledikleri, bir film seyrederken Öğr. Gör. Ekrem Çelikiz hocamın çekim teknikleri hakkında verdiği örnekler, ya da bir sanat çalışmasını incelerken Öğr. Gör. Duygu Beykal İz hocamın çağdaş sanat üzerine yaptığı yorumları hatırlarım. Ders aldığım her hoca öğrettikleriyle aklımdadır, bu sebeple Doğuş Üniversitesi’nde en çok hocalarımı özleyeceğim.

1. Başarılı bir mezun olarak kariyerinize başlamak için kendinizi hazır hissediyor musunuz ?

Doğuş Üniversitesi’nde kazandığım mesleki donanım ile kariyerime başlamak için kendimi hazır hissediyorum.

1. Kariyer planınızda bir sonraki adım ne olacaktır ?

Eğitimime yüksek lisans yaparak devam edeceğim.

1. Gelecek projelerinizden söz edebilir misiniz ?

Aldığım eğitimler ve kazandığım mesleki donanımlarla, gelecekte iyi bir tasarımcı olmayı hedefliyorum.

1. Kısa bir özgeçmiş rica ediyorum.

1993 yılında doğdu. Eğitimime Capitol İlköğretim Okulu ile başladı ve Henza Akın Çolakoğlu Lisesi ile devam etti. 2012 yılında başladığı Doğuş Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünden 2016 yılında mezun oldu.

Değerli mezunumuzu kutlar, nice başarılar dileriz.