2015 – 2016 Akademik Yılı Fakültemizi Birincilikle Bitiren Mezunlarımız: MİMARLIK BÖLÜM BİRİNCİSİ MEHMET KÖHSERLİ

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü  Hakkında Kısa  Bilgi :

2015 yılı itibari ile:

• 2015 yılında Mimarlık ücretli kontenjanı 42 olup,  en son giren öğrenci ise 215,18 puan almıştır.
  • 2015 yılında Mimarlık tam burslu kontenjanı 6 olup, taban puanı 395.032’dir.
  • 2015 yılında Mimarlık %25 burslu kontenjanı 12 olup, taban puanı 262,883’dir.

2016 yılı itibari ile

• 2016 yılında Mimarlık ücretli kontenjanı 11’dir
  • 2016 yılında Mimarlık tam burslu kontenjanı 6’dır
  • 2016 yılında Mimarlık %50 burslu kontenjanı 43’dür.
  •  Fakültemiz  Mimarlık Bölümü   MF 4 puanı ile öğrenci alıyor.  Öğretim süresi  4 yıl, Eğitim programı Türkçedir. Kontenjan 60 kişidir.

mimarlık atatürk ve bayrak  Bu yıl Fakültemiz Mimarlık Bölümünü Değerli Öğrencimiz MEHMET KÖHSERLİ  Birincilikle Bitirdi !!!MEHMET KÖHSLER FOTOĞRAF NİŞANLISI İLE
Bu yıl Mimarlık Bölümünden  3.33 derece ile  Değerli  öğrencimiz Mehmet KÖHSERLİ birinci olarak mezun oldu. 3.31 not ortalaması ile Dilek Çankır ikinci, 3.30 puan ortalaması  ile Murat Terzi üçüncülük derecesi ile Mimarlık Bölümünden mezun oldular. mimarlık istiklal marşı söylerken

1. Sayın Mehmet Köhserli Doğuş Üniversitesini neden tercih ettiniz ?
    ÖSS puanım dolayısıyla ve İstanbul’da mimarlık okumak istemem nedeni ile ya İstanbul’a en yakın olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nü (Devlet) seçecektim, ya da özel Vakıf Üniversitelerinden  kadrosunu araştırdığım(2011’de Yıldız Teknik ekibi olduğundan), Erasmus İkili Anlaşmaları’na baktığım (Viyana Teknik ile anlaşmaları vardı ve Viyana Teknik’e Erasmus ile  gittim), ayrıca dansçı olmam nedeni ile de kurumun  iyi sayılabilecek bir dans kulübü olduğundan ve İstanbul’un merkezinde, Acıbadem’de bulunmasını da gözönünde bulundurarak Doğuş Üniversite’sini seçtim ve (Tam Burslu)  olarak  Mimarlık Bölümünden birincilikle mezun oldum.
  2. Eğitim hakkındaki düşünceleriniz

Hocalarımla olan iletişimim ve hocalarımın her birinin çok değerli ve  iyi eğitimciler olması nedeni ile  aldığım eğitimden memnun kaldım. Ancak okulun imkanları ve öğrenciye sağlanan koşulların daha da iyileştirilmesi, öğretim üyesi sayısının arttırılması eğitimi daha da kuvvetlendirecektir. Bu yıl Bölümümüze 4 öğretim üyesinin daha alındığını sevinerek öğrenmiş bulunuyorum.

1. Doğuş Üniversitesindeki akademik kadroyu nasıl değerlendirirsiniz ?

Az önceki soruda verdiğim cevap gibi akademik kadroda bulunan her öğretim elemanı/görevlisi çok kaliteli akademisyenler. Ancak Doğuş, Mimarlık’ın öğretim elemanı/görevlisi sayısı öğrenci sayısı düşünüldüğünde(özellikle proje dersleri için) azdır.   Bu yıl dört yeni   öğretim üyesinin alınması  ve alanların büyütülmesi  bölümün başarısında büyük etkisi olacağı düşüncesindeyim.d

1. Üniversitede geçirdiğiniz yıllar içerisinde en çok neyi özleyeceksiniz ?

Hocalarımı kapı eşiklerinden ziyaret ettiğimde, güler yüzlü bir şekilde benimle sohbet etmelerini.

1.  Başarılı bir mezun olarak kariyerinize başlamak için kendinizi hazır hissediyor musunuz?

​Kariyerime başlamak için kendimi hazır hissetmekle beraber mimarlık alanında daha çok bilgi edinmek ve kendimi mimarlık/tasarım alanında daha geliştirmek için yüksek lisans programlarına başvurdum.

1. Kariyer planınızda bir sonraki adım ne olacaktır?

​24 Temmuz 2015’te (eksik staj dolayısıyla 1,5 ay kadar geç mezun oldum) mezun olduktan hemen sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Yüksek Lisans Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Yüksek lisans Programı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programına başvurdum ve bu başvurularımın hepsi kabul edildi. Şu anda da İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Programlarında kaydım bulunmakta ve Bilgi Üniversitesi’nde öğrenime aktif olarak devam etmekteyim.​ 1 senedir kaydımın bulunduğu yüksek lisans öğrenimime devam etmekteyim.

8.Gelecek projelerinizden söz edebilir misiniz ?

​Şu anda Yüksek Lisans programımın tezsiz olması dolayısıyla, yurt dışında uzun zamandır çalışmalarını takip ettiğim bir üniversitede tezli yüksek lisans yapmak istiyorum.

9.Bu başarıyı nasıl elde ettiğine inanıyorsun?

Mimarlık bölümünde okumak benim çocukluk hayalim olması dolayısıyla ve projelerimin de hocalar tarafından beğenilmiş olması, kendimi de tasarım yönünden geliştirmek istememle ve hocalarımın yardımıyla bu başarıyı elde ettiğime inanıyorum.

Kısa Özgeçmiş

12006 Yılında TOBB İlköğretim Okulu’ndan mezun oldu ve Rize Anadolu Lisesi’nde öğrencilik yaşamına  başladı.

2011 yılında Doğuş Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü (Tam Burslu) kazandı ve 2015 yılında mezun oldu. 2013 yılında Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde ÇAP’a başvurdu ve kabul edildi. 2013 Bahar Yarıyılında Viyana Teknik Üniversitesi’nde Erasmus Öğrenci Değişim programı ile değişim öğrencisi olarak eğitim aldı. 04-20 Şubat 2014 arasında Pavia Üniversitesi’nde “Accessibility, Buildings and Conservation” adlı uluslararası Workshop Programına katıldı. 2015 yılında mezun olduğum gibi; İTÜ Mimarlık Yüksek Lisans Programı, Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek
Lisans Programı (Tam Burslu), IYTE Mimarlık Yüksek Lisans Programı’na başvurdu ve kabul aldı. Şu anda Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmaktadır.

2002-2007 arasında Halk Dansları Eğitimi, 2001-2008 arasında Tiyatro eğitimi aldı ve bazı oyunlarda yer aldı. 2007-2015 tarihleri arasında Latin Dansları eğitimi aldı ve 2008 yılında biri bölgesel, biri ulusal olmak üzere   Rize Gençlik Spor Merkezi destekli bağımsız bir dans gurubu  ile  beraber TDSF tarafından düzenlenen dans yarışmalarına katıldı  ve Gençler Serbest Stil Dans Klasmanında  birincilik ödülüne layık görülen Dans gurubunda yer aldı.

Değerli Öğrencimiz İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Mimarlık YL programına kabul edilmiştir, eğitimine devam etmektedir.  Nice başarılar dileriz.