SEKTÖR VE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNDE

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ MODA TASARIMI BÖLÜMÜNÜN ÖNEMLİ KATKISI

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarımı Bölüm Öğrencileri “ Aşkın Konferansı” İsimli Seminerde Tekstil Sektörünün Başarılı İsimlerinden Veysi Balin‘le Buluştu.

21.Mart. 2019 tarihinde Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarım Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri ile üniversitenin farklı bölümlerinden katılımcılarla moda ve sanatseverlerle Balinler Tekstilin sahibi Sayın Veysi Balin’in “Aşkın Konferansı” isimli seminer de buluştular.

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Ayşe Gamze Öngen, biz bölüm hocaları olarak bölüm öğrencilerinin, Türk tekstil sektörünün gerek Dünyada gerekse ülkemizde söz sahibi olan başarılı işadamları, sanatçı ve tasarımcıları ve bilim insanları ile bir araya gelerek seminerler, workshoplar ve projeler gibi tasarım, sanat, kültür ve teknoloji gibi farklı konuların yer aldığı etkinliklerle buluşmalarını hedeflemekteyiz. Böylelikle Moda Tasarımı öğrencileri mezun olmadan önce tekstil sektörüyle aynı platformda bir araya gelerek sektörün tüm ihtiyaçlarını önceden tespit etme imkânı bulduklarını öğrenciler eğitim ve öğretimleri sırasında kendilerini geliştirdiklerini, kısaca iş hayatının provasını yaparak lisans eğitimi tamamlayarak mezun olmalarının önemi vurgulanmıştır. Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarımı Bölümü olarak Mart, Nisan ve Mayıs aylarında birçok seminer workshop panel gibi etkinlikler yapacaktır.

Aşkın Konferansı” isimli seminer, 21 Mart 2019, Perşembe günü, Doğuş Üniversitesi Bölüm Başkanı, Doç. Dr. Ayşe Gamze Öngen, Moda Tasarım Öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üys. Sevinç Çelikyay, Araştırma Görevlisi Sibel Algül ve Balinler Tekstilin sahibi Sayın Veysi Balin, Balinler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Sayın Sevtap Dündar, Moda Tasarımı Bölüm öğrencileri, Doğuş Üniversitesinin farklı fakülte ve bölümlerinden öğrenciler ile hocalarının ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Fotoğraf Kaynağı: İHA.