Prof. Nazan Erkmen Accademia belle di arti Torino, FİSAD Birinci Uluslararası Güzel Sanatlar ve Tasarım Kurumları 2015 Torino Sanat Festivalinde Türkiye’yi  ve Üniversitemizi  temsil edecek

logoalb1logoalb2

UNESCO,İtalyan Kültür Bakanlığı,Gençlik Konseyi,Piedmont Konseyi,Torino Ticaret Bakanlığı,Expo Padiglione, Torino  Kent Konseyi, Torino  Gençlik Teşkilatı gibi pek çok önemli kurumun himayesinde yer alacak olan Accadeamia belle di arti Torino, 1nci Uluslararası FİSAD  Sanat Festivaline 21 ülkeden   belli başlı 67  uluslararası güzel sanatlar ve tasarım  okulu  ve 99 sanat kuruluşu katılmaktadır. Prof. Erkmen, dünyaca önemli bu sanat festivalinde jüri üyesi olarak görev yapacak, 5 Temmuz 2015 tarihinde via Corte d’Appelo 20C’ Torino Çocuk Müzesinde “The Body of the Fairy Tale” İllüstrasyon Sergisi açacak,ve 3 Temmuz tarihinde  ”Neden Yaratıcılık” başlıklı konferansı verecek ve üniversitemizi temsil edecektir

Dünyanın sayılı eğitim kurumları arasında yer alan TORİNO Albertina Üniversitesi “Accademia belle di arti di Torino” sanat platformunda   çok önemli  bir sanat festivalini başlattı. Festivale  dünyanın en önemli sanat ve tasarım kurumları, sanat birlikleri tiyatrolar, müzik bölümleri, sanatla ilgili tüm kurumlar katılıyor. Bu çok geniş kapsamlı sanat festivaline Unesco, Üniversite Araştırmaları Eğitim Bakanlığı, Kültür Mirası,  Sanat Olayları, Etkinlikler ve  Turizm  Bakanlığı,Piedmont Valiliği, Piedmont Konseyi, Gençlik  Konseyi, Torino Kent Başkanlığı, Avrupa 2015 Spor Başkenti, Torino Ticaret Bakanlığı, EXPO Padiglione İtalya, EXPO TOU, Torino Üniversitesi, Torino Politeknik Üniversitesi, CIP Italyan Paralimpik Komisyonu, CIP İtalyan Paralimpik komisyonu Piemonte kurumları destek veriyor. Açılış, Üniversiteler ve araştırmalardan sorumlu  Eğitim Bakanı  Stefania Gianinni Torino,  İtalyan Güzel Sanatlar akademileri rektör ve başkanları tarafından yapılacak. I Temmuz 2015 tarihinde yer alacak olan açılış Accademia Albertina and La Rotonda, via Accademia Albertina 6, and Pinacoteca Albertina, via Accademia Albertina 8, Turin sanat kurumlarının sergileri ile açılacak. Ana temanın “The Sense of the Body” olduğu bu festivalde  Albertina üniversitesi öğrencilerinin yapıtlarına ayrılan sergiler  Artistik Anatomi eğitmeni Paolo Belgioioso ve öğrencilerinin  Abilitart sergisi,  Dijital Animasyon dersi Eğitmeni Franz Fischnaller ve öğrencilerinin “İnside- Out” 3D yapıtları, Ornella Rovera, Anna Santarcangeli ve Laura Valle’nin öğrencilerinin yapıtları olan Albertian Üniversitesi resim, tibbi illüstrasyon, heykel teknikleri Il corpo (che) mente (The body (that) minds) sergisi, Andrea Balzola atölyesi  Il corpo ibrido e mutante (The hybrid and mutant body) başlıklı video enstalasyonları, Torino akademi öğrencilerinin mitoloji ve sanatsal duyarlılıkları ile oluşturdukları portre çalışmaları, vucudun fantastik projeksiyonlarla meydana gelen oluşumları,Albertina Üniversitesinin Seramik Böülüm öğrencilerinin sırlı seramik panolarını sergileyen Il senso del corpo, il senso del tempo (The Sense of  the Body, the Sense of Time) sergisi, görünmezlik ve transparanlığı konu alan Stefano W. Pasquini ve Maria Teresa Roberto atölyesinin Incorporeo. anticorpi per alleggerire il pensiero (Incorporeal. Antibodies to lighten mind) başlıklı sergisi,  Elisabetta Ajani atölyesi sinematografik set tasarımı öğrencilerinin To-Share-Set başlıklı  yapıtları , araştırma, klasik stüdyo, röpörtj,güzellik ve alkemi ile ilgili yapıtların yer aldığı sergi,Fabio Amerio  fotoğraf öğrencileri sergisi bu kapsamda yer alıyor. Ayrıca,  Corpo 18 x 24 (Body 18 x 24)başlıklı sergide Dekor bölümü öğrencilerinin 150 sanat çalışması  yer alıyor.  Eğitmenleri Monica Saccomandi, Simeone Crispino and Iginio De Luca,Eğitmen David Anni multimedya tasarımı dersi  yıl sonu sergisi Il corpo e il suo contrasto (The body and its contrast),Antonio Fortunato Model dersi yıl sonu sergisi Identità e alterità (Identity and alterity),Marilena De Stefano Gravür Teknikleri  dersi yıl sonu sergisi L’incisivo senso del corpo (The incisive sense of the body) sergisi, Valeria Piasenta ve Massimo Voghera yıl sonu sahne dekoru sergisi Magazzini teatrali (Theatrical storehouses), Marco Cingolani Resim Bölümü yıl sonu sergisi  Terzo piano con ascensore: belle arti per palati esigenti (Third floor with elevator: fine arts for demanding palates), Guiseppe leonardi ve Laura Valle Resim Bölümü atölyesi yıl sonu sergisi, Luca Marovino MermerHeykel atölyesi yıl sonu sergisi,Franco Fanelli, Daniele Gay, Ermanno Barovero Grafik Bölümü son sınıf örğencileri sergisi,Valeria, Piasento, Massimo Voghera, Ennio Bertrand, Claudia Esposito tarafından kurate edilen Con-vivium, Set tasarımı bölümü yıl sonu sergisi, performans Francesca Arri ve diğer sanat etkinlikleri Festival boyunca 1 – 5 tarihleri arasında  yer alacaktır.

“The sense of  the body” teması üzerinde en iyi iş çıkartan öğrencilerin eserleri  http://albertinafisad2015.eu/wp/ adresinden görülebilecektir. Web tasarımı Roberto Villa tarafından yapılmıştır. Festival akışı Video-editing bölümü eğitmeni Fabio Amerio  Accademia Albertina in Turin düzenlenmiştir.