ÜNİVERSİTEMİZ GRAFİK BÖLÜMÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “ULUSLARARASI YAZAR-ÇİZER BİRLİKTELİĞİ” PANELİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ 20.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA KARİKATÜR EVİ’NDE YAPILACAK
26 Nisan 2017 – 11:28 | Yorum Yok

27 Nisan 2017 Perşembe günü 09:30-17:00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde yapılacak olan “ULUSLARARASI YAZAR-ÇİZER BİRLİKTELİĞİ” başlıklı panel izleyicilere sunulacaktır.
Açılışını Kent Konseyi Başkanı Sayın Saltuk Yüceer, Sayın Dekanımız Prof. Nazan Erkmen ve Kadıköy Evi Birim …

Ana Sayfa » Görsel İletişim Tasarımı, Grafik, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinin Erasmus Programı kapsamında Belçika ziyaretleri

Gönderen: Tarih: 21 Mayıs 2015 – 16:34Bir Yorum

Belçika 078.

Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinden  Prof. Nazan Erkmen, Prof. Ayşe Özel ve Yrd. Doç. Mustafa Bülbül 27 Nisan-1 Mayıs 2015 tarihleri arasında Erasmus Programı Ders Verme Hareketliliği kapsamında “Académie des Beaux-Arts de Tournai Belgium”da ders  ve konferans  verdiler; uygulama çalışmaları yaptılar.

Üniversitemiz ile “Académie des Beaux-Arts de Tournai Belgium” arasındaki  Erasmus Programı “Ders Verme Hareketliliği” çerçevesinde  Tournai Akademisi ile  27 Nisan -1 Mayıs 2015 tarihleri arasında çalışmalara başlandı. Tournai Fakültesi  Dekanı Prof. Bernard Bay, Kongo Güzel Sanatlar Fakültesinden gelen  yöneticiler ve öğretim üyeleri ile bir tanışma toplantısı düzenleyerek, kurumlarını ve yapılan çalışmalar hakkında öğretim üyelerine bilgi sundu.

Prof. Nazan Erkmen “Turkish Illustration Art” başlıklı konferansını 27 Nisan 2015 tarihinde, kalabalık bir öğrenci ve öğretim üyeleri nezdinde verdi. İlgi ile izlenen konferansta  Prof. Erkmen Türk minyatür sanatına Pers, Mısır, İran, Hint  ve Mani  sanatının etkilerini görselleri ile  anlatarak, Osmanlı ve Selçuklu sanatının doruktaki eserlerinden  Kelile ve Dimne, Hariri Makamat, Varaka ile Gülşah, Kitab el-Haflaifi gibi yazmaları, Fatih Sultan Mehmet dönemi, Lale Devri ve  Levni minyatürlerini, Mehmet Siyah Kalem gibi ustaların çalışmalarını tanıtarak, Tanzimat dönemi illüstrasyonlarından günümüz illüstrasyon sanatına gelerek kapsamlı bilgi sundu. Konferansın sonunda Prof Erkmen’in kendi özgün illüstrasyon çalışmaları ayrıca  beğeni topladı.

28 Nisan 2014 tarihinde  Grafik, Resim ve İllustrasyon Bölümü öğrencileriyle birlikte yapılan çalıştayda Prof. Nazan Erkmen  kağıt kesme tekniğini öğreterek, bizzat öğrencilerle birlikte çalıştı. Prof. Ayşe Özel ve Marmara Üniversitesi’nden Doç. Pesent Doğan’da bu teknik hakkında bilgiler vererek, öğrencileri yönlendirdiler. Ortaya çıkan çalışma Erasmus Başkanı Prof. Thomas Boucart’ın beğenisi üzerine fakülteye armağan edildi. Dersin sonunda öğrencilere Doğuş Üniversitesi ile ilgili broşürler ve tanıtım objeleri dağıtıldı.

29 Nisan’da  Yrd Doç. Mustafa Bülbül’ün yapıtı olan “Kestaneden Tekneye” isimli belgesel film öğrencilere gösterildi. Ardından  Nuri Bilge Ceylan’ın “Üç Maymun” isimli Cannes Film Festivali’nde ödül kazanan filmi izlenime sunuldu. Gösterim sonunda öğrencilerle yapılan söyleşide, filmlerin biçim ve içerik yönünden özellikleri ve Türk Sinemasının günümüzde kazandığı başarılar öğrencilerle paylaşıldı. Öğrencilerin, filmlerde kullanılan anlatım dilini anlamaya yönelik soruları,  filmleri ciddiyetle ve ilgiyle izlediklerini göstermiştir.

İzleyen  günlerde Erasmus Koordinatörü ve diğer bölüm başkanları Brüksel’de Belçika Royal Museum of Art ve diğer müzeler ile Tournai Sanat Müzesini öğretim üyelerimize  gezdirdiler ve kentin diğer kültürel yapılarını tanıttılar. Tournai öğretim üyeleri Fakültemizi ziyaret edeceklerini ve birlikte çalışmalar yürütebileceğimizi belirttiler.

Bir Yorum »

• Gri Bilge diyor ki:

erasmus buluşmalarından birine katılmıştım, gerçekten çok keyifli oluyor hoş üç maymun biraz boğabilir 🙂