Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.
25 Mart 2017 – 17:30 | Yorum Yok

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş …

Ana Sayfa » Resim, Sanat ve Tasarım Fakültesi

SEVGİLİ SELÇUK HOCAMIZI KAYBETTİK

Gönderen: Tarih: 19 Aralık 2014 – 17:41Yorum Yok

_MG_8824

ÇOK ACI KAYBIMIZ

DEĞERLİ SANATÇI SELÇUK HOCAMIZ ARAMIZDAN AYRILDI

Atatürk’ün devrimlerine gönülden inanan; onun yolunda nice başarılı  sanatçı  öğrenciler yetiştirmiş olan  müstesna sanatçı- öğretim üyesi ; Mustafa Kemal  Derneğinin seçkin üyesi, Ailesine kol kanat geren çok değerli bir baba ve eş, emekli sanatçı dostlarımızın her zaman hatırlayacakları sevgili öğretmenleri,   Dekanlığın  ve  fakültemizin   en içten dostu olarak kurumun her zaman yanında olan, tüm çalışmalarına gönülden ve içtenlikle destek veren  müstesna bir insanı, yeri doldurulamayacak  sevgili Hocamız Yrd. Doç. Dr. Selçuk Günay’ı kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız sonsuzdur. Ruhu şad olsun, acılı ailesine, öğrencilerine,  üniversitemiz mensuplarına,  Atatürkçü Düşünce Derneklerine ve sanat camiasına sabır ve metanet dileriz.

Cenazesi 20.12.2014 tarihinde Bursa Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Blv., Fatih Sultan Camii’nden ikindi namazından sonra kaldırılacak, Bursa İhsaniye mezarlığına defnedilecektir.

Anma Törenimiz 23 Aralık 2014, Salı  günü, Saat 10.30’da    K Blok’da yer alacaktır.

Yrd. Doç. Selçuk Günay

Kısa Özgeçmiş

1947’de Bursa’da doğdu. 1974 yılında  İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Prof. Devrim Erbil Atölyesinden mezun oldu. 1986 yılında Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden Sanatta Yeterlik aldı. Sanatında niceliksel birikim artışlarına açık, sanatsal olgunun plastik öğelerine özen göstererek, özgün yaklaşımlarla, farklı boyutları irdelemektedir. Kişisel  sergilerinin yanında bir çok karma sergiye katılan sanatçı, 2004 yılında T.C. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın başarı ödülüne layık görülmüştür. 1985-2006 yılları arasında görev yaptığı Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden ayrılmış olup, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde 1.9.2006 – 2014 yılları arasında  öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Aşağıdaki projeleri gerçekleştirmiştir :

1982 Türk Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kurumu Genel Merkezi Ankara Binası Mimarisinde Giriş Salonu ve Dış Cephede Ulu Önder Atatürk (İstikbal Göklerdedir) konulu Mozaik Pano Projeleri ve Uygulamaları (13m x 7m), (6m x 2.5 m)

Türk Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kurumu Genel Merkezi Ankara Komutanlık katında Atatürk, Fuat Bulca, Sabiha Gökçen, Hazerfen Ahmet Çelebi konulu Yağlıboya Resim Uygulamaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi talebiyle Tahtakale Mevkii, Tahtakale Pazarı Girişine Otantik Kıyafetli Köylü Pazarı konulu Mozaik Pano Projesi ve Uygulaması (5.5m x 2.5m)

Bursa Büyükşehir Belediyesi talebiyle Kız Lisesi çıkışı Karaca Duvarına Bursa?nın Panaromik görünümü konulu Mozaik Pano Projesi ve Uygulaması (6m x 2.5m)

Ödüller

1997 Adana Çimento Sanayi T.A.Ş. Resim Yarışması (Mansiyon)

Ekim 2004 T.C. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ülke genelinde düzenlemiş olduğu “8. Geleneksel Deniz Konulu Resim YarışmasındaBaşarı Ödülü
1996 Adana Çimento Sanayi T.A.Ş. Resim Yarışması (Mansiyon)

1980 Türk Hava Kurumu Genel Merkezi Ankara’nın ülke genelinde “İSTİKBAL GÖKLERDEDİR” Ulu Önder Atatürk konulu mozaik pano proje-resim yarışması 1.liği, Ankara